Näin viestintäasiantuntija arvioi Veikkauksen ulostulon: Virheitä on tehty, mutta kohut on otettu vakavasti – "Veikkaus on puun ja kuoren välissä"

Veikkaus tiedotti suurista muutoksista – näin toimitusjohtaja kommentoi uudistusta 4:07

Viestintäasiantuntija arvioi, että Veikkaus on tämänpäiväisen tiedotustilaisuuden perusteella ottanut sen yllä pyörineen kohun vakavasti.

Veikkauksen tiedotustilaisuuden virallinen ote ja puhujien vakavuus viestivät huolestumisesta, arvioi viestintäasiantuntija Katleena Kortesuo MTV Uutiset Livessä.

– Arvostan, että selkeästi Veikkaus on huolissaan siitä, mitä he ovat tekemässä ja millainen heidän brändinsä on.

– Veikkaus on puun ja kuoren välissä. Valtio edellyttää heitä yhtä aikaa tuoton tekemistä ja pelihaittojen vähentämistä. Nämä kaksi ovat helposti ristiriidassa keskenään, Kortesuo arvioi.

Mainokset olivat liikaa

Kortesuon mukaan Veikkauksen viestinnässä näkyy se, että he ovat käyttäneet kriisiviestinnän ammattilaisia kohusta selvitäkseen.

Veikkaus teki Kortesuon mukaan selkeästi kaksi markkinointivirhettä. Yhdessä mainoksessa uhkapelejä mainostettiin arkeen kuuluvana osana ja toisessa radiomainoksessa terapeutti kannusti veikkaamaan raveissa. Mutta varsinaisessa viestinnässä isoja virheitä ei ole tehty, Kortesuo pohtii.

Hän sanoo kuitenkin, että Veikkauksen olisi ollut syytä avata, miksi he puhuvat julkisuudessa rahapeliautomaattien pelikatteista liikevoiton sijaan.

– Ihmiset luulevat, että Veikkaus huijaa, kun he puhuvat pelikatteista, mutta todellisuudessa pelikate on realistisempi mittari kuin liikevaihto, Kortesuo summaa.

Useita muutoksia

Veikkaus piti tänään tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi useista muutoksista yhtiönsä toimintaan. Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski totesi medialle, että syksyn aikana Veikkaus on käyttänyt paljon aikaa vastuullisuuden pohdintaan.

Veikkaus aikoo muun muassa vähentää mainontaa sekä hajasijoitettujen rahapeliautomaattien määrää. 

Määrän on tarkoitus laskea noin 15 000 automaattiin ainakin aluksi, mutta tulevina vuosina automaattien määrä putoaa 13 500 – 10 500 automaattiin. Lisäksi rahapeliautomaattien pelaaminen onnistuu tulevaisuudessa vain vahvalla tunnistautumisella.

Lue myös:

    Uusimmat