Mainos

Veikkaus lupaa: Peliautomaattien määrää vähennetään reilusti ja pelaajat pakotetaan tunnistautumaan – tämä kaikki muuttuu

4:07
Video: Näin Veikkauksen toimitusjohtaja kommentoi suuria muutoksia.

Syksyn aikana kohun keskiössä ollut Veikkaus tiedotti tänään useista uudistuksista. Yksi suuri muutos koskee rahapeliautomaatteja.

Veikkaus aikoo vähentää niin sanottujen hajasijoitettujen rahapeliautomaattiensa määrää. Kyse on siis muualle kuin Veikkauksen omiin tiloihin, esimerkiksi kauppoihin sijoitetuista peleistä.

Määrän on tarkoitus laskea noin 15 000 automaattiin ainakin aluksi, mutta tulevina vuosina automaattien määrä putoaa 13 500 – 10 500 automaattiin.

3 500 automaattia vähennetään ensimmäisessä erässä, mutta Veikkauksen mukaan on mahdollista, että vuosien aikana vähennetään jopa 8 000 automaattia. 

– Automaattien sijoittelussa otetaan huomioon myös sosioekonomiset näkökulmat, Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta kertoi tiedotustilaisuudessa.

Lisäksi rahapeliautomaattien pelaaminen onnistuu tulevaisuudessa vain vahvalla tunnistautumisella.

Viime keväänä linjattu lakimuutos aiotaan ottaa Veikkauksen toimesta käyttöön jo aiemmin, jolloin tunnistautuminen tulee kaikkialla pakolliseksi tammikuussa 2021. Lakimuutos on tulossa voimaan vuonna 2022.

Veikkauksen tavoite on, että lähes kaikki pelaaminen vaatii tunnistautumista vuonna 2023.

Luvassa useita muutoksia

Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski totesi medialle, että syksyn aikana Veikkaus on käyttänyt paljon aikaa vastuullisuuden pohdintaan. Yhtiö myös lakkasi suurilta osin mainostamasta syksyn aikana ja pyysi ulkopuolista tahoa arvioimaan mainontaansa.

– Keskusteluissa on kysytty, onko oikein, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kärsivät yhteisen hyvän eteen, riittääkö, että rahat menevät yhteiskunnalle ja edelleen hyviin käyttötarkoituksiin. Meidän vastauksemme on, että ei riitä, meidän täytyy kyetä parempaan suoritukseen, Sarekoski totesi.

Veikkaus aikookin tulevaisuudessa mainostaa nykyistä vähemmän ja tekee linjamuutoksia siihen, millaisia pelejä yhtiö mainostaa. 

Ilmivallan mukaan Veikkaus aikoo lisätä rahapelaamiseen ominaisuuksia, joiden on tarkoitus auttaa pelaamisen määrän tarkkailussa ja haittojen ennaltaehkäisyssä.

– Jos pelaaminen on runsasta tai siinä tapahtuu pikainen muutos, pelaaja voi saada viestin tai yhteydenoton Veikkauksesta. 

Veikkaus aikoo kertoa tulevaisuudessa näkyvämmin pelaajalle esimerkiksi sen, kuinka addiktoivia pelit ovat. 

– Aivan kuten ravintolassa kerrotaan, kuinka tulista ruoka on, kerromme yksinkertaisesti, mistä peleissä on kyse, Ilmivalta kuvailee uusia ominaisuuksia.

Juttua korjattu 31.10.2019 kello 12.39: Aiemmin jutun alussa kerrottiin, että Veikkaus vähentää haja-asutusalueille sijoitettuja peliautomaatteja. Kyse oli väärinymmärryksestä. Veikkaus on kertonut vähentävänsä hajasijoitettuja automaatteja, eli muualle kuin Veikkauksen omiin tiloihin sijoitettuja automaatteja. Termejä täsmennetty jutun ingressissä ja ensimmäisessä kappaleessa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja