Näin Urd vaikuttaa Suomeen – merialueille myrskytuulia

Urd-myrsky näkyy Suomessa myrskytuulina läntisillä merialueilla. 

Tuulen nopeus yltää tänään myrskylukemiin osassa merialueita, Ilmatieteen laitos varoittaa. Sen ennusteen mukaan tuulen nopeus on suurimmillaan 23 metriä sekunnissa Pohjois-Itämeren länsiosassa ja Ahvenanmerellä.

Myrskylukemia povataan myös Pohjois-Itämeren itäosaan, Saaristomerelle ja Selkämerelle. Kovasta tuulesta varoitetaan lisäksi Merenkurkussa, Perämerellä ja Suomenlahdella.

Merialueilla käy myös kova aallokko. Merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus vastaa kokeneiden merenkulkijoiden silmin arvioimaa aallokon korkeutta.

Forecan meteorologin Ilkka Alangon mukaan myrskytuulet johtuvat Urd myrskystä, mutta sen kummemmin myrsky ei Suomeen vaikuta. 

– Myrskymatalapaine liikkuu Etelä-Ruotsin yli Baltiaan ja Baltian eteläosaan. 

Viking Linen M/S Rosellan kaksi lähtöä on peruttu tältä päivältä tuulen takia. Peruutukset koskevat klo 12:n lähtöä Ruotsin Kapellskärin satamasta Ahvenanmaalle sekä iltapäivän klo 16:n miniristeilyä Maarianhaminasta. Ahvenanmaalta päiväksi Ruotsiin risteilleet ihmiset voivat palata Maarianhaminaan klo 19 iltalähdöllä Kapellskäristä tai klo 16.30 lähdöllä Tukholmasta.

Urd-myrskystä monsteriaaltoja ja hirmuisia tuulennopeuksia 1:00

Lue myös:

    Uusimmat