Mainos

Näin Urd vaikuttaa Suomeen – merialueille myrskytuulia

Urd-myrsky näkyy Suomessa myrskytuulina läntisillä merialueilla. 

Tuulen nopeus yltää tänään myrskylukemiin osassa merialueita, Ilmatieteen laitos varoittaa. Sen ennusteen mukaan tuulen nopeus on suurimmillaan 23 metriä sekunnissa Pohjois-Itämeren länsiosassa ja Ahvenanmerellä.

Myrskylukemia povataan myös Pohjois-Itämeren itäosaan, Saaristomerelle ja Selkämerelle. Kovasta tuulesta varoitetaan lisäksi Merenkurkussa, Perämerellä ja Suomenlahdella.

Merialueilla käy myös kova aallokko. Merkitsevä aallonkorkeus ylittää 4 metriä Pohjois-Itämerellä, Ahvenanmerellä ja Selkämerellä. Merkitsevä aallonkorkeus vastaa kokeneiden merenkulkijoiden silmin arvioimaa aallokon korkeutta.

Forecan meteorologin Ilkka Alangon mukaan myrskytuulet johtuvat Urd myrskystä, mutta sen kummemmin myrsky ei Suomeen vaikuta. 

– Myrskymatalapaine liikkuu Etelä-Ruotsin yli Baltiaan ja Baltian eteläosaan. 

Viking Linen M/S Rosellan kaksi lähtöä on peruttu tältä päivältä tuulen takia. Peruutukset koskevat klo 12:n lähtöä Ruotsin Kapellskärin satamasta Ahvenanmaalle sekä iltapäivän klo 16:n miniristeilyä Maarianhaminasta. Ahvenanmaalta päiväksi Ruotsiin risteilleet ihmiset voivat palata Maarianhaminaan klo 19 iltalähdöllä Kapellskäristä tai klo 16.30 lähdöllä Tukholmasta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.