Myrsky riepotti Tallink Siljan laivoja satamassa – Megastar- ja Silja Serenade hinattiin satamaan kovan tuulen takia

Leudon sään vuoksi talvi on monin paikoin Suomea jouduttu perumaan, eikä lämmölle näy loppua – tästä on kyse 4:59
Leudon sään vuoksi talvi on monin paikoin Suomea jouduttu "perumaan".

Kova tuuli on näkynyt tänään laivaliikenteessä. Vaikka pääosin laivat ovat kulkeneet normaalisti, esimerkiksi Tallink Siljan Megastar- ja Silja Serenade -alukset jouduttiin saattamaan Helsingin satamaan hinaajan voimin.

Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo, että tämänhetkisen tiedon mukaan kaikki yhtiön laivat liikennöivät normaalisti. Myöskään Viking Linellä ei ole tiedossa liikennehäiriöitä. Eckerö Line kertoo verkkosivuillaan peruneensa yhden lähdön Tallinnasta Helsinkiin ja yhden Helsingistä Tallinnaan kovan tuulen vuoksi.

Tallink Siljan Megastaria ja Silja Serenadea auttoi Helsingin satamassa aamulla satamahinaaja Hector.

– Alukset käyttivät apunaan hinaajaa laituriin kiinnittymisen ajaksi. Lisäksi viime yönä Serenade ja Symphony jättivät Maarianhaminan väkistä. Ensi yön tilanne tiedetään myöhemmin, mutta toistaiseksi ei ole tiedossa mitään poikkeuksellista, eli ei peruutuksia eikä juuri nyt myöhästymisiäkään, Nöjd selvittää.

Nöjd kertoo, että hinaajaan turvautuminen on myrskyssä normaali käytäntö.

– Hinaajia käytetään silloin tällöin kovassa tuulessa tai jos tuuli käy sellaisesta suunnasta, että laivan on vaikea kiinnittyä laituriin.

Merialueilla varoitetaan myrskystä, tuulesta ja aallokosta

Suomen merialueilla on voimassa useita varoituksia. Ilmatieteen laitos varoittaa myrskystä Suomenlahdella, Pohjois-Itämeren itäosassa, Merenkurkussa ja Perämerellä. Kovasta tuulesta varoitellaan Pohjois-Itämeren länsipuolella sekä Ahvenanmerellä, Saaristomerellä ja Selkämerellä.

Aallokosta varoitellaan Suomenlahdella ja Pohjois-Itämerellä. Ilmatieteen laitoksen mukaan merkitsevä aallonkorkeus ylittää neljä metriä.

 

Lue myös:

    Uusimmat