Näin tuunaat kahdesta tarvikkeesta uuden joulukoristeen: "Ei heti ensimmäisenä syöksytä kauppaan ostamaan uutta materiaalia"

7:54

Huomenta Suomessa keskusteltiin keskiviikkoaamuna joulukoristeista ja niiden tuunauksesta. Katso yllä olevalta videolta, miten piparkakkumuotista ja langasta syntyy kaunis joulukoriste!

Viime vuoden joulukoristeet, vanhat villapaidat tai vaikkapa nahkatakit voivat saada hyvin uuden elämän joulukoristeina. Käsityöbloggari ja -kirjailija Sanna Suonpää uskoo, että kierrätysteema tulee kasvamaan käsitöissä.

Huomenta Suomessa hän neuvoi, miten joulukoristeen voi tehdä piparkakkumuotista ja langasta makramee-solmutekniikalla. Muuta ei askarteluun tarvita kuin lankaa, sakset ja piparkakkumuotti, joka on mieluiten alareunasta mahdollisimman suora.

– Tykkään tästä, että voidaan hyödyntää vaikka jostakin neuletyöstä jääneitä jämälankoja, hyödynnetään ylijäämämateriaaleja, eikä heti ensimmäisenä välttämättä syöksytä sinne kauppaan ostamaan uutta materiaalia, jos ei ole pakko, Suonpää kuvaa.

Valotaulut ja uudet materiaalit tämän vuoden hitti

Viime vuonna suurin joulun askarteluhitti olivat tonttuovet, tänä syksynä Suonpään mukaan selkeä hitti ovat olleet valotaulut. Valotaulu tehdään kuvioituun kankaaseen, jonka taakse laitetaan palamaan jouluvalot.

Toiseksi uudeksi hitiksi hän mainitsee nahkapaperista tehdyt asiat.

– Uusia materiaaleja tulee, se on todella kiehtovaa. Voi tehdä vaikka perinnekoristeita, mutta vähän erilaisesta, uudesta materiaalista, vaikka korkkikankaasta tai nahkapaperista, Suonpää toteaa.

***

Katso myös alla olevalta videolta helppo askarteluvinkki jouluvaloista ja lasipullosta!

0:46

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja