Näin tulkitaan Pave Maijasen hittiä tunteella, niin saunassa kuin sohvalla – Miika pisti Lauri Tähkää paremmaksi ja kokosi yli 1 000 laulajaa kameroiden eteen

6:07
Tältä kuulostaa 1120 laulajan versio Pave Maijasen kappaleesta Pidä huolta.

Miika Granholmja lukemattomat muut kuoroharrastajat ja yhteislaulun ystävät jäivät ilman rakasta harrastustaan, kun koronaviruksen myötä harrastustoiminta loppui kuin seinään.

Juttu on julkaistu alunperin huhtikuussa 2020. MTV Uutiset julkaisee jutun uudestaan Pave Maijasen kuoleman muistoksi.

Aikaisemmin Miika Granholm oli tehnyt Aventur-kuoron kanssa muutamia musiikkivideoita. Nyt mittakaavaa päätettiin kuitenkin laajentaa, ja mukaan kutsuttiin kaikki halukkaat.

– Ihan rehellisesti ajatus oli, että saadaan kasaan muutama sata laulajaa. Jossain kohtaa uskalsi toivoa, että päästään 500:aan. Tunti pari ennen videoiden lähettämisen takarajaa selvisi, että tonni menee rikki, Granholm sanoo.

Lopulta editoinnista vastanneiden Markus Mantereen, Max Lapinsuo-Sylwénin ja Arto Joutsimäen työpöydälle tuli 1 120 kuvattua laulunäytettä.

Pidä huolta -hitti kuvaa aikaa

Biisiksi valikoitui Pave Maijasen Pidä huolta, jonka esittämiseen pyydettiin lupa ensin sekä kustantajalta että myös Maijaselta itseltään.

– Biisi tuli jossain vastaan ajatuksen alkutaipaleella. Kappaleen sanat sopivat kuin nenä päähän tähän hetkeen, Granholm toteaa.

Granholm arvioi, että noin 80 prosenttia videoista on äänitetty kotona työ- ja olohuoneessa tai sohvalla.

– Mutta on siellä mukana myös saunanlauteita ja yksi meni autoon äänittämään, kun ei voinut enää kotona laulaa metelin vuoksi.

Suurin osa videoista saapui Suomesta, mutta on mukana laulunäytteitä myös muun muassa Australiasta, Yhdysvalloista ja Israelista.

Jatkoakin Granholm videolle lupailee, mutta sitä ennen toiveena olisi saada teknisestä työmäärästä "inhimillisempi".

Myös laulajatähti Lauri Tähkä kokosi hiljattain ison joukon laulajia kameroiden eteen etäprojektina toteutetussa Uuden edessä -kappaleesa. Hyväntekeväisyysprojektiin osallistui noin 150 kotimaista musiikintekijää. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja