Näin teet täydellisen meikkipohjan – lue yksityiskohtainen ohje!

Juhlameikissä tärkein osa on pohjustus, mutta miten se tehdään? Lue!

Juhlameikissä tärkein osa on hyvä pohja. Pohjustus takaa virheettömän ihon ja hyvän pohjan muulle ehostukselle, kuten silmämeikille ja poskipunalle.

Jos teet päivämeikkiä, on parasta meikata päivänvalossa. Iltameikkiä tehdessä käytössä tulisi olla kirkas, hyvä valo.

– Välttämättä hämärä vessa ei ole paras mahdollinen, mutta toisaalta täytyy muistaa, että illalla on hämärää ja monet värit hieman häviävät, kertoo Joe Blascon kouluttaja ja konsulentti Milla Stenman.

Miten täydellinen meikkipohja syntyy? Lue yksityiskohtainen ohje!

1. Tee pohja meikkivoiteelle

Ensin tasoitellaan ihon väri ja tehdään muulle meikille mahdollisimman täydellinen pohja, neuvoo Joe Blascon kouluttaja ja konsulentti Milla Stenman. Pohjustuksen tekeminen ei ala meikkivoiteen sivelystä, vaan sen alta!

– Meikkipohjassa on todella tärkeää huolellinen pohjustus: kannattaa laittaa pohjustustuote iholle ennen meikkivoidetta. Laitan nyt tekemässäni meikissä alle napakoittavan seerumin.

Iholle laitettu seerumi korvaa monen käyttämän kasvovoiteen. Kasvovoidekin kuitenkin käy meikin pohjalle.

2. Levitä meikkivoide

Levitä meikkivoide iholle. Meikkivoide peittää esimerkiksi couperosaa, siis punoitusta.

– Meikkivoidesiveltimet on tarkoitettu lähinnä nestemäisille meikkivoiteille. Kun on kyseessä vahamainen tuote, sen saa levitettyä sienellä kaikkein parhaiten. Silloin tulee ohut tulos, Stenman kuvaa.

– Jos halutaan laittaa meikkivoiteen päälle puuterimaiset varjostukset tai puuterimainen poskipuna, kannattaa meikkivoide kiinnittää irtopuuterilla.

3. Neutraloi punaisuus

Meikkivoiteen jälkeen iholle laitetaan punaisuuden neutraloijaa. Tuotetta sivellään sinne, mihin sitä tarvitaan – esimerkiksi poskipäille.

– Punaisuuden neutraloija on peitetuote, joka peittää kaiken, mikä punoittaa. Se voi olla mikä tahansa punoittava kohta, couperosa tai näppy, Stenman kertoo.

4. Levitä valoväri

Seuraavaksi iholle levitetään voidemainen valoväri. Tuotetta lisätään poskipäille ja kulmaluulle. Sillä voi pohjustaa myös silmäluomet silmämeikkiä varten.

– Myös luomen pohjustus on tosi tärkeä, jotta silmämeikki pysyy siistinä paikoillaan eikä illan mittaan karkaile luomivakoon. Myös luomivärin sävyt tulevat paremmin esille, kun luomi on pohjustettu, Stenman neuvoo.

– Samaa valoväriä laitan myös silmän alapuolelle, sillä se peittää tummuutta silmän alla. Käytän mieluummin valoväriä kuin meikkivoidetta, koska siinä on valoa heijastavaa pigmenttiä, joka kirkastaa katsetta. Se lisää valoa kasvoille, Stenman sanoo.

Tämän jälkeen pidetään silmät edelleen kiinni ja luomet puuteroidaan kevyesti. Kun pohjustaa taidokkaasti ja puuteroi luomet heti perään, meikki kiinnittyy hyvin. Jos silmät avaa ennen kuin on käyttänyt puuteria, pohjustustuote tarttuu luomivakoihin.

Sipaise lopuksi iholle kevyesti puuteria.

5. Lisää poskipuna

Stenmanin mukaan ilta- tai juhlameikissä varjostus ja poskipuna ovat hyvin tärkeitä. Levitä kaikki tuotteet ikään kuin viivoiksi iholle.

– Kaikkein alimmaiseksi poskella tulee aurinkopuuteri, sen yläpuolelle poskipuna, ja poskipunan yläpuolelle korkeimmalle kohdalle tulee valoväri, Stenman sanoo.

– Poskipuna on tärkeä, jotta kasvoille tulee väriä eikä iho näytä yksiväriseltä. Pohjan täytyy olla elävän näköinen. Poskipunan sävyssä ei välttämättä ole mitään sääntöä. Voi katsoa ihon väriä, hiusten väriä, vaatteiden väriä, tehdä valinnan sen mukaan. Fiiliksen mukaan.

7. Viimeistele valovärillä

Pohja viimeistellään tuomalla iholle vielä lisää valoa.

– Pohja on tärkeää viimeistellä puuterimaisella valovärillä, joka tuo lisää valoa pohjaan. Laitan tätä samoihin kohtiin, joihin olen laittanut voidemaista valoväriä, Stenman sanoo.

8. Aurinkopuuteri

Seuraavaksi iholle sipaistaan aurinkopuuteria korvannipukasta suupieltä kohti.

– Ei saa tulla liian lähelle suupieltä. Varjostusta voi laittaa vähän myös nenän sivuille ja otsalle.

Nyt iho on meikattu mutta elävä: kasvoilla on valoa ja varjoa. Myös punoitus on peitelty. Tuloksena on tasaisen värinen iho.

Katso video: Utuiset silmät -meikki

Lue myös:


Maria Aarnio, maria.aarnio(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat