Näin tarkistat vaikuttiko salaisten Facebook-kuvien paljastuminen sinuun

Viime viikolla Facebook kertoi, että miljoonien käyttäjien kuvat olivat sovelluskehittäjien saatavilla, vaikka niin ei pitänyt olla. Nyt Facebookin sivujen kautta käyttäjät voivat tarkistaa, vaikuttiko Facebookin löytämä ja korjaama bugi heihin.

”Olemme löytäneet ja korjanneet hiljattain ongelman, joka on saattanut vaikuttaa tiettyihin sovelluksiin, jotka olet yhdistänyt Facebookiin. Olet antanut aiemmin näille sovelluksille luvan käyttää kuviasi Facebookissa. Tavallisesti Facebook välittää sovelluksille aikajanallasi jakamasi kuvat. Virhe, joka vaikutti palveluumme 13.–25. syyskuuta 2018, johti kuitenkin siihen, että kehittäjät saivat käyttöönsä myös muita kuvia, esimerkiksi Facebook Storiesiin julkaistuja kuvia ja Facebookiin lataamiasi, toistaiseksi julkaisemattomia kuvia”, Facebook kertoo.

Aiemmin Facebook kertoi, että bugi vaikutti jopa 1 500 sovellukseen 876 eri kehittäjältä. Niiden kautta se vaikutti 6,8 miljoonaan käyttäjään.

Facebook on tietenkin pahoitellut tapahtunutta ja se tarjoaa sovelluskehittäjille työkalut, joiden avulla he voivat tarkistaa vaikuttiko bugi heidän sovelluksiin. Samalla kehittäjät voivat poistaa heille kuulumattomat kuvat. Facebook tulee myös kertomaan käyttäjille asiasta, jos bugi on vaikuttanut heihin. Bugi ei antanut sovelluskehittäjille pääsyä Facebook Messengerissä jaettuihin kuviin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja