Näin tärähtää Roope Hintzin hirmukuti – suomalaistähti kuittasi kuivan kautensa tärkeällä hetkellä

Roope Hintzin hirmuranne teki tuhoja tärkeällä hetkellä – kuuden ottelun kuiva putki katkesi perjantaiaamuna 0:39
Roope Hintzin hirmuranne teki tuhoja tärkeällä hetkellä – kuuden ottelun kuiva putki katkesi perjantaiaamuna (Video: NHL.com)

Roope Hintz oli yön NHL-kierroksella iskussa, kun Dallas voitti Washingtonin voittomaalikilpailun jälkeen 5–4. Hintz teki ottelussa kaksi maalia. Ratkaisevan rankkarin upotti Dallasin Jason Robertson.

Hintz tasoitti ottelun kolmannessa erässä ensin 3–3:een, kun hän ohjaamansa kiekko pomppi lopulta ohi Charlie Lindgrenin.

Hintz vastasi myös seuraavasta Dallasin tasoitusmaalista, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kuusi minuuttia. Siinä suomalainen esitteli nopeasti ja tulisesti lävähtävää rannelaukaustaan.

Edellisessä kuudessa ottelussa Hintz oli tehtaillut kolme syöttöä, mutta jäänyt ilman maaleja. Hän on tuottanut kuluvalla kaudella 24 ottelussa 10 maalia ja antanut 12 syöttöä.

Roope Hintzillä myös onnea matkassa – ohjaus pomppi onnekkaasti 3–3–tasoituksessa 0:50
Roope Hintzillä myös onnea matkassa – ohjaus pomppi onnekkaasti 3–3–tasoituksessa (Video: NHL.com)

Dallas taistelee parhaillaan läntisen konferenssin kärkisijoista.

Ottelussa Washingtonin Aleksandr Ovetskin ylsi uransa 1500. tehopisteeseen. Vuoden 2004 ykkösvaraus on tehnyt 19 NHL-kautta ja 1370 runkosarjaottelua käsittävällä urallaan 827 maalia ja antanut 673 syöttöä. Ovetskin ja Pittsburghin Sidney Crosby ovat ainoat aktiivipelaajat, jotka ovat ylittäneet 1500 pisteen rajan. Crosbyn joukkuetoveri Jevgeni Malkin on kaksikon lisäksi ainoa vähintään 1200 pistettä tehnyt aktiivipelaaja.