Miro Heiskaselta uskomattomat ennätyspisteet – myös Roope Hintz ja Mikael Granlund säkenöivät maalijuhlassa

Roope Hintzistä Dallasin jatkoaikasankari – Miro Heiskaselle illan neljäs syöttöpiste 0:51
Roope Hintzistä Dallasin jatkoaikasankari – Miro Heiskaselle illan neljäs syöttöpiste (Video: NHL.com)

Dallas Stars voitti jääkiekon NHL:ssä San Jose Sharksin jatkoajan päätteeksi maalein 7–6.

Varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa pelattu ottelu oli todellinen suomalaispelaajien ilotulitus, kun Dallasin puolustaja Miro Heiskanen rohmusi neljä syöttöpistettä ja San Josen hyökkääjä Mikael Granlund pisteet 1+1.

San Jose johti päätöserässä Granlundin maalilla 6–3, mutta Dallas teki erän puolivälin jälkeen kolme maalia alle kolmessa minuutissa ja venytti pelin jatkoajalle. Ratkaisijaksi nousi Dallasin Roope Hintz, joka upotti voittomaalin Kaapo Kähkösen (34 torjuntaa) selän taakse.

Heiskanen on kuulunut jo vuosia NHL:n tehopuolustajiin, mutta neljän pisteen ottelu oli hänelle ensimmäinen runkosarjassa. Pudotuspeleissä hän on tehnyt neljä pistettä yhdessä ottelussa 2020 ja 2023.

Dallasin ja San Josen tehomiesten joukossa oli toki muitakin kuin suomalaisia. Dallasin Wyatt Johnston hurjasteli pisteet 3+2. Hattutemppu oli hänelle NHL-uran ensimmäinen. Neljän tehopisteen miehiä Heiskasen lisäksi olivat Logan Stankoven (2+2), Jamie Benn (1+3) ja San Josen Anthony Duclair (2+2).

San Josen kausi on ollut surkea. Joukkue on divisioonassaan viimeisenä ja hävinnyt yhdeksän kymmenestä viime ottelustaan. Dallas on divisioonansa kärjessä ja otti kolmannen peräkkäisen voiton.

Mikael Granlund hereillä – suomalaistaituri pyöräyttää kauden 9. maalinsa 0:53
Mikael Granlund hereillä – suomalaistaituri pyöräyttää kauden 9. maalinsa (Video: NHL.com)