Näin suomalaisautoilijat varautuvat yllätyksiin – yleisinkin turvavaruste löytyy vain reilulta 70 prosentilta

Nämä tavarat tulisi löytyä jokaisen auton takakontista talvella 1:00
Oletko jo varautunut tulevaan talveen? Katso videolta, mitkä kaikki tavarat jokaisen auton takakontista tulisi talvella löytyä.

Tuore suomalaiskysely paljastaa, että vaikka useimmat kuljettavat turvavarusteita autoissaan, voisi yllätyksiin varautuminen olla perusteellisempaakin. Esimerkiksi ensiapulaukku löytyy vain hieman useammasta kuin joka toisesta autosta.

Vauriokorjaamo Autoklinikan teettämän kyselyn perusteella useimmilla suomalaisilla on autossaan yksi tai useampi turvavaruste yllättävien tilanteiden varalta.

Autoklinikan mukaan yleisimmät autosta löytyvät turvavarusteet ovat varoituskolmio (71 %) sekä ensiapulaukku (59 %). Lisäksi hieman yli kolmanneksella autossa on myös taskulamppu (38 %) tai heijastinliivi (36 %). Jauhesammutin sen sijaan löytyy vain 11 prosentilta vastaajista.

Autoklinikan aluepäällikkö Janne Mouhu huomauttaa tiedotteessa, että tilanteet, joissa auto syttyy palamaan, voivat olla autoilijalle haastavia.

– Sammutin kannattaa pitää auton varustelussa mukana ja polttomoottoriauton pientä paloa voi yrittää tukahduttaa ensihätään itse. Sähköautojen tai isojen palojen kohdalla voi taas olla parempi jättää sammuttaminen ammattilaiselle, Mouhu toteaa.

Lähde: Autoklinikka

Lue myös:

    Uusimmat