Näin suojaat matkalaukkusi lentokenttävarkailta

Viime vuosien aikana lentokenttien varkaat ovat tulleet yhä rohkeammiksi. Vaikka turvallisuusosastot pyrkivät sitkeästi kitkemään rikollisuutta, varkauksia tapahtuu jatkuvasti. Matkustajien kannattaakin itse kiinnittää huomiota siihen, miten ja mitä he pakkaavat lennoille mukaan.

Tässä yhdysvaltalaisen Travel + Leisure -lehden neuvoja, miten voit suojata matkalaukkusi näpistelijöiltä.

Vahdi käsimatkatavaroita herkeämättä

Ota lennolle mukaan vain käsimatkatavaroita, jos mahdollista. Älä päästä niitä silmistäsi edes turvatarkastuksessa. Näpistelijöiden lisäksi myös lentokentän työntekijöiden joukossa saattaa olla pitkäkyntisiä. Kannattaa siis astua metallinpaljastimen läpi vasta sitten, kun on nähnyt tavaroidensa menevän läpivalaisuun.

Jakakaa tavarat eri laukkuihin

Älä käytä kalliita merkkilaukkuja. Se vain herättää varkaiden mielenkiinnon.

Pakkaa arvokkaat tavarat käsimatkatavaroihin. Jos matkustat porukassa, sirotelkaa tavaranne toistenne laukkuihin. Jos joku ryöstetään, hän ei menetä kerralla koko omaisuuttaan.

Hanki TSA-lukko

Hankki matkalaukku, jossa on TSA-lukko. Lukon voi aukaista ja sulkea vain sinä sekä lentokenttien turvatarkastajat. Muutoin ruumaan menevä laukku ei saa olla lukossa mahdollisen tarkastuksen takia. Turvatarkastajat voivat murtaa lukon päästäkseen tutkimaan laukkusi sisällön.

Sulje vetoketjut nippusiteillä

Sido matkalaukun vetoketjun päät yhteen edullisella, kirkkaan värisellä nippusiteellä, joita saa rautakaupoista. Nippuside suojaa matkalaukkuasi, mutta turvatarkastus saa katkaistua sen, jos se haluaa jostain syystä tutkia laukkusi.

Sullo matkalaukku pussiin

Käytä lentokentän matkalaukun kelmutuspalvelua. Jotkut lentoyhtiöt tarjoutuvat kelmuttamaan laukkusi ilmaiseksi, jos turvatarkastus koluaa laukkusi. Matkalaukun voi myös sulloa muoviseen, näpistäjänpitävään pussiin.

Suosi suoria lentoja

Suosi suoria lentoja. Mitä useamman lentokentän läpi matkatavarasi kulkevat, sitä suurempi riski niillä on joutua vääriin käsiin.

Näytä kokeneelta matkustajalta

Näpistelijät saattavat olla varovaisempia ammattimaisten matkustajien kuin turistien suhteen. Kuulutko siihen joukkoon, joka lentää säännöllisesti ja saa nauttia lentokenttien lounge-palveluista? Olet varmasti saanut myös matkalaukkuusi erityiset osoitelaput todisteena siitä, että kuulut vakiolentäjien korkea-arvoiseen ryhmään. Käytä niitä osoitelappuja!

Lähde: www.travelandleisure.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja