Näin sote-uudistukseen reagoitiin: Vapaavuori ei peitellyt pettymystään, hyvinvointialan johtaja: "Tämä esitys ei täytä tavoitteita"

Asiantuntijat muistuttavat, että vaikka sote- uudistusta on vatuloitu vuosikaupalla, niin eduskunta perehtyy kokonaisuuteen huolella kevään mittaan 1:00

Hallitus antoi tiistaina eduskunnalle esityksen koskien sote-uudistusta.

Asiantuntijat muistuttavat, että vaikka sote-uudistusta on vatuloitu vuosikaupalla, eduskunta perehtyy kokonaisuuteen huolella kevään mittaan ja tekee siihen tarvittavat korjaukset. 

Esitys ei ole saanut kaikilta lämmintä vastaanottoa. 

– Tämä esitys ei täytä tavoitteita, joita sote-uudistukselle on asetettu eli se ei vie meitä lähemmäs palvelujen saatavuutta, hyvinvointi- ja terveyserojen kaventumista sekä kustannusten hallintaa, kommentoi hyvinvointiala HALI ry:n toimitusjohtaja Ulla-Maija Rajakakangas

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ei peitellyt pettymystään. Hän kutsui tviitissään hallituksen soten esityspäivää surun ja murheen päiväksi. 

Toisaalta hyväksyviäkin mielipiteitä esiintyy. Tampereen yliopiston tutkija Liina-Kaisa Tynkkynen on sitä mieltä, että esitetty ratkaisu saattaa olla tässä poliittisessa ympäristössä realistisin ja toteuttamiskelpoisin.

– Ja parasta palveluiden kehittämisen näkökulmasta voisi tällä hetkellä olla se, että rakenteellinen ratkaisu saataisiin eteenpäin, Tynkkynen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat