Näin saat valmistujaisruusut kestämään – poimi vinkit

Ylioppilaalle ja ammattiin valmistuvalle on perinteisesti annettu ruusuja valmistumisen kunniaksi. Upeat ruusut tuottavat silmäniloa, mutta miten niistä saisi nauttia mahdollisimman pitkään.

Leikkoruusu on rahan lisäksi yleisin valmistujaislahja. Upeiden ruusujen toivoisi tuottavan iloa lahjansaajalle mahdollisimman pitkään. Jotta ruusut saisi kestämään, täytyy niiden olla hyvälaatuuisia ja tuoreita.

Näin saat ruusut kestämään

Puhdista lehdet siitä varren osasta, mikä jää maljakossa veden alle. Leikkaa varteen uudet imupinnat terävällä veitsellä, tee leikkaus vinoon. Huolehdi ettei leikkauksesta jää "häntiä" eli leikkaa ylimääräiset hänniksi jäävät kuorenpalat pois.

Laita ruusut maljakkoon, missä on haaleaa tai lämmintä vettä. Lisää veteen leikkokukkavirkiste tai palasokeri. Ruusut rakastavat sokeria, se pitää ne virkeinä kauemmin. Leikkokukkavirkiste pitää lisäksi veden kirkkaana.

Lisää vettä sitä mukaa, kun ruusut sitä tarvitsevat. Älä pidä ruusuja auringonpaahteessa. Jos mahdollista, siirrä ruusut yöksi viileään.

Älä säilytä ruusuja hedelmien lähettyvillä. Hedelmien etyleeni nopeuttaa kukkimista.

Jos haluat nauttia ruusuista myös kuivattuna, laita ruusut tuoreeltaan pää alaspäin pimeään, ilmavaan paikkaan ja anna kuivua.

Lue myös:

    Uusimmat