Näin saat joulukuusen kestämään – lue vinkit!

Joulukuusen valinta on tarkkaa puuhaa. Makuasia on, onko tuleva joulukuusesi hoikka, pullea, pitkä vai laiha. Mutta kuinka valita juuri se oikea, tuore kuusi, joka kestäisi ainakin joulun pyhät kauniina.

Joulukuusi tulee usein valittua huonossa valossa iltapimeällä, kuin sika säkissä. Jotta kuusi kestäisi mahdollismman kauan, on tärkeintä valita kuitenkin tuore kuusi. Tuoreen kuusen tunnistaa tasaisen vihreästä väristä ja pulleista neulasista.

Kokeile neulasia, etteivät ne rapise heti pois. Kopauta kuusta myös maahan ja katso miten neulaset pysyvät paikoillaan. Tuore kuusi ei varista neulasiaan.

Kun valinta on tehty, kanna kuusi kotiin ja poista mahdollinen muovisukka kuusen ympäriltä. Anna jäisen kuusen sulaa rauhassa pikkuhiljaa mieluiten viileässä. Kuusi voi saada lämpöshokin, jos se sulatetaan liian nopeasti.

Sahaa tyveen uusi imupinta noin kahden sentin päähän vanhasta sahauskohdasta. Laita kuusi ämpäriin ja anna sen imeä vettä noin vuorokauden ajan. Jos mahdollista, suihkuta kuusi kylmällä vedellä, niin mahdolliset pölyt, itiöt ja homeet poistuvat kuusesta.

Ravistele kuusesta roskat ja aseta se tarpeeksi suureen kuusenjalkaan, älä kuori kuusen kuorta vaan hanki isompi jalka, jos kuusi ei mahdu vanhaan jalkaan. 

Kastele kuusta tarpeeksi aamuin illoin, se saattaa juoda ensimmäisen vuorokauden aikana monta litraa vettä, mutta älä anna veden koskaan loppua.

Älä aseta kuusta lämmönlähteen kuten patterin tai takan viereen. Liika lämpö saa kuusen kuivumaan ja pudottamaan neulasiaan ennen aikojaan.

***

Lue myös:

    Uusimmat