Näin pikkujouluissa töppäiltiin – pomoa avokämmenellä poskeen ja ukkomiesten pokailua

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan pikkujoulukauden alkamisen kunniaksi pikkujouluissa tapahtuneista mokailuista. Lue lukijoiden hauskat töppäilyt!

Pomo yritti hameen alle

En tiedä, oliko se moka vai luonnollinen reaktio, mutta läimäytin pomoa avokämmenellä poskelle niin että hänen silmälasinsa putosit ja särkyivät. Löin sen takia, koska hän humalassa yritti hameeni alle tanssilattialla. Ja koska olen aina selvin päin, en ole koskaan juonut alkoholia, toimin välittömästi ja suutuin tosissani. Pomon kanssa on ihan hyvät välit eikä hän vaatinut korvauksia rikkimenneistä silmälaseistaan.

-Blondi

”Mitä vaimo ei tiedä, siitä hän ei välitä”

Olin nuorena kotipaikkakuntani ”varamiespalvelun” palkkalistoilla, ja paikkasin äitiys- ja muita lomalaisia eri firmoissa. Eräässäkin työpaikassa oli suhteessa vähän naistyöntekijöitä, joiden kanssa miehet sitten mielellään flirttailivat. Pikkujouluun ei kutsuttu puolisoita, ja siitä syystä tilaisuus oli kostea ja vapaamielinen (mottona: ”mitä vaimo ei tiedä, siitä hän ei välitä”. Poikamiestyttönä en paljon välittänyt, mitä muut juhlimisestani ajattelivat, varsinkin kun työpaikka oli vain tilapäinen ja kohta haihtuisin sieltä iäksi. Näin minä järkeilin, jos nyt järki enää juoksi ollenkaan siinä drinkkien yltäkylläisyydessä. Tuli tanssittua useammankin työkaverin kanssa, ja lopuksi päädyin saunan pukukoppiin läheisissä tunnelmissa erään iloisen herran kanssa, jota tuskin tunsin. Arjen koittaessa sitten vedottiin huonoon muistiin, ja ihmeteltiin että mitähän tuli toilailtua, ja todettiin että monenlaista se viina teettää.

-Aaltoska

Näin pikkujoulumokia vältettiin

En ole mokannut, koska harvoin osallistun sellaisiin pikkujouluihin. Tiedän ihmisiä, jotka mokaamisen pelossa eivät osallistu. On ihmisiä, jotka mokaavat joka kerta, ovat siitä aina jälkeenpäin pahoillaan ja mokaavat vuoden päästä taas. En ymmärrä miksi.

-Heikunkeikun

Pysyy housut jalassa kun en käy pikkujouluissa.

-joppe

En vikitellyt ketään, kun olin päättänyt olla selvä, ja onnistuin.

-viita

Kohtalokkaat silmälasit

Oli firman pikkujoulujuhlat, ja siellä oli tarkoitus johtajan jakaa palvelusvuosi-mitaleja. Minut oli pyydetty mitalien kiinnittäjäksi saajan rintaan. No, juhlat alkoivat ja kaikki istuivat paikoilleen. Minä laitoin silmälasini pöydälle, piti vissiin näytellä ”tähtisilmiä” – ja samalla minua kutsuttiin mitalien jakoon. Pelästyneenä kiirehdin heti johtajan viereen ja silmälasit jäivät pöydälle. En nähnyt lukea, en nähnyt edes miltä mitali näytti.

Siinä sitten yritin puolisokeana ripustaa mitalia saajan rintaan, eikä aina mennyt edes oikeinpäin. Kyllä harmitti, kun niitä perästäpäin sitten korjattiin paremmin istuviksi.

-Tellervo

Pukeutuminen ei onnistunut

Olen ollut sekä yli että alipukeutunut, mutten ole antanut sen häiritä.

Housut repesivät tanssilattialla

Mieheni kanssa tavallaan yhteinen moka: Oltiin kovia tanssijoita, twistattiin innokkaasti ja – miehen housut ratkesivat takasaumasta haaroihin asti twistin kyykkyyn menovaiheessa. Pikkujoulut jäivät kesken, kun naureskellen tiiviisti peräkanaa poistuimme paikalta. Muutama näki tapahtuman ja siitä kuultiin.

-Telle

Kännit pomon vaimon kanssa

Varsinaisia sellaisia pikkujouluja ei minulla ole ollut. Mieheni työpaikalla oli tammikuun aikana tapana käydä teatterissa ja sen jälkeen mentiin ravintolaan juhlimaan. Se korvasi pikkujoulun. Kerran pomon vaimon kanssa otimme pitemmät huikat. Vähän alkoholia käyttäneinä meni meillä molemmilla päähän. Kävelimme WC:hen käsi kädessä ja oksensimme.

-Melkein raitis

Pettymysten pikkujoulut

En varsinaisesti mokannut muuta kuin että menin niihin pikkujouluihin. Huomasin, että joidenkin naisten käytös muuttuu heti, kun paikalle tulee miehiä. Miehet taas eivät juhlissakaan osanneet puhua kuin työasioista. Lähdin siis tanssimaan muualle, sitähän olin odottanut illalta. Valitettavasti miespuoliset työkaverit eivät tanssineet. Naisia harmitti.

-Suleima

Millaista on alkoholin kohtuukäyttö? Tästä keskusteltiin Huomenta Suomessa toukokuussa 2015 Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturin sekä sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamon kanssa. Katso video alta!


Lue myös:

    Uusimmat