Näin perussuomalaisten Riikka Purra perustelisi lapselle, miksi ilmastotoimia ei tarvitse tehdä: "Pitääkö Suomen tehdä kaikkein eniten?"

Miksi nyt ei kannata tehdä mahdollisimman kunnianhimoisia ilmastotekoja? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra perustelee 1:13
Miksi nyt ei kannata tehdä mahdollisimman kunnianhimoisia ilmastotekoja? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra perustelee.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purran mukaan ilmastomuutosta ei ratkaista sillä, että Suomi lisää kansalaistensa maksuja ja ylipäänsä "kurjistaa elämistä".

Perussuomalaiset jättää välikysymyksen hallituksen maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta. Puheenjohtaja Purran mukaan Suomi laittaa tällä hetkellä varoja maailman kunnianhimoisimpaan ilmastopolitiikkaan.

Mikä olisi sopiva ilmastotoimien kunnianhimo? Jaakko Loikkanen kysyy Purralta ohjelmassaan.

– Meidän ei pitäisi olla kunnianhimoisempia kuin meidän oleelliset vertailumaamme tai oleelliset kilpailijamaamme. Tiedetään, että esimerkiksi Ruotsi, Saksa ja jopa EU ovat hieman alemmalla kunnianhimon tasolla.

Purran mukaan varsinkaan pienen maan ei kannata tehdä virheitä ensimmäisenä vaan voisimme oppia muilta mailta ja katsoa minkälaisiin teknologioihin kannattaa satsata erityisen paljon.

Jos sinun pitäisi perustella lapselle, miksi nyt ei kannata tehdä mahdollisimman kunnianhimoisia ilmastotekoja, niin miten perustelisit?

– Selittäisin, että kolikolla on kaksi puolta. Kaikilla näillä toimilla on hintalappunsa ja sillä myös negatiivisia vaikutuksia. Esimerkiksi monet ihmiset jäävät työttömiksi, ihmisten verotaakka ja ylipäänsä maksut lisääntyvät. Maakunnissa ihmisen pitää kannattaako käydä töissä, kun bensalasku on niin suuri.

Purra painottaa, että päästövähennyksiä tulisi tehdä siellä, missä se on edullisinta ja kaikkein oleellisinta.

– Totta kai ilmastonmuutoksen todellisuus pitää ottaa vakavasti, mutta yrittäisin esittää asian tämän suhteellisuuden ja kokonaisuuden kannalta. Valitettavasti, että Suomi lisää kansalaistensa maksuja ja ylipäänsä kurjistaa elämistä, niin se ei tätä asiaa ratkaise. Vaan päästövähennyksiä pitäisi erityisesti tehdä siellä, missä se on edullisinta ja kaikkein oleellisinta.

Eli ei meillä?

– Suomi tekee hyvin paljon, mutta kyseenalaistan sitä, pitääkö Suomen tehdä kaikkein eniten.      

Lue myös:

    Uusimmat