Näin Panu Rajala on kohahduttanut

Filosofian tohtori, kirjailija Panu Rajala, 65, ei ole koskaan pelännyt julkisuutta. Hän on pitänyt jo vuosia avointa nettipäiväkirjaa, jonka kirjoitukset ovat nostaneet tasaisin väliajoin kohuja.

- WSOY julkaisi tänä vuonna Panu Rajalan kirjoittaman elämäkerran Lasinkirkas, hullunrohkea, joka kertoo runoilija Aila Meriluodosta. Rajala kertoo kirjassa hänen ja Meriluodon välisestä romanssista, joka syttyi, kun Rajala oli vasta 20-vuotias. Meriluoto oli tuolloin 41-vuotias tunnettu runoilija. Kiihkeä romanssi hiipui nopeasti, mutta ystävyys jäi elämään kaksikon välille.

- Vuonna 1997 Rajala kirjoitti teoksen Enkeli tulessa, joka kertoi hänen vuonna 1988 menehtyneestä vaimostaan Elina Ylivakerista. Rajala kirjoitti kirjassaan mallina menestyneen Ylivakerin seksikokemuksista hyvinkin yksityiskohtaisesti. Teosta pidettiin moraalittomana, etenkin kun sen paljastukset kertoivat jo edesmenneestä naisesta.

- Rajala avioitui Katri Helenan kanssa vuonna 1997. Liitto kesti seitsemän vuotta. Suhde kiinnosti mediaa, olivathan sen osapuolina koko kansan suosikki Katri Helena ja naistenmiehenäkin tunnettu Panu Rajala. Linnanjuhlissa vuonna 2004 Rajala arvosteli vaimonsa pukua seksittömäksi. Samaan syssyyn hän kehui oopperalaulaja Karita Mattilan asuvalintaa.

- Vuonna 2008 Rajala sai valmiiksi kolmen vuoden työprosessin, kun Mika Waltarin kattava elämäkerta Unio mystica julkaistiin. Kehuttu teos jäi kuitenkin vaille Tieto-Finlandia-ehdokkuutta, mikä nostatti kohun.

- Samana vuonna Rajala puolusti nettikirjoituksissaan tekstiviestikohun keskellä rypevää Ilkka Kanervaa. Rajala piti kohua täysin turhana ja kutsui Suomea muun muassa julkihyveellisten ja suvaitsemattomien ihmisten maaksi.

Studio55.fi/Tuuli Lindgren

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja