Näin paljon suomalaiset juovat virvoitusjuomia – vertaa muihin maihin!

Tilastojen mukaan Suomessa kulutetaan vähemmän virvoitusjuomia kuin muissa Pohjoismaissa. Lihavuustilaistoissa harppaamme kuitenkin naapurimaidemme ohi.

Tilastojen mukaan Suomessa ostetaan virvoitusjuomia vuosittain noin 61 litraa henkeä kohden. Tämä on vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa: Tanskassa limua kuluu 67 litraa, Ruotsissa 71 litraa ja Norjassa jopa 104 litraa vuodessa. Itänaapurissamme Venäjällä virvoitusjuomia kulutetaan puolet vähemmän, noin 30 litraa vuodessa henkeä kohden

Virvoitusjuomatilastojen kärjessä komeilee ylivoimaisesti Yhdysvallat, jossa limua kuluu jopa 170 litraa vuodessa. Toiseksi eniten virvoitusjuomia litkitään Meksikossa (146 litraa) ja kolmanneksi eniten Chilessä (127 litraa). Nämä maat keikkuvat odotetusti myös lihavuustilastojen kärjessä.

Vähiten virvoitusjuomia juodaan Intiassa ja Indonesiassa, vain muutamia litroja vuodessa henkeä kohden. Häntäpäässä on myös muita Aasian maita, kuten Kiina, Thaimaa ja Japani.

Suomi Pohjoismaiden lihavin

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD:n vuoden 2011 tilastot kertovat karua kieltä maailman lihavuusasteesta. Vaikka ylipainoisten ihmisten määrän kasvu onkin viime vuosina hidastunut, on maailmassa nyt enemmän vaikeasti lihavia ihmisiä kuin koskaan aiemmin.

OECD:n tilastojen mukaan lihavimmat (painoindeksi yli 30 asukasta kohden) maat ovat:

1. Yhdysvallat
2. Meksiko
3. Uusi-Seelanti
4. Chile
5. Australia
6. Kanada
7. Iso-Britannia
8. Irlanti
9. Luxembourg
10. Suomi

Tilastoissa on otettu huomioon lihavat ihmiset asukaslukuun nähden. Lihavalla tarkoitetaan ihmistä, jonka painoindeksi on yli 30. Ylipainoiseksi luokitellan WHO:n mukaan ihminen, jonka painoindeksi ylittää 25.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja