Eniten kilokaloreita päivässä – näin maailman eri kolkissa syödään
Katso kuva, joka havainnollistaa sitä, missä maailman maissa kilokaloreita nautitaan keskimäärin kaikkein eniten.
Ylipaino on maailmanlaajuinen ongelma, joka heijastuu suoraan siihen, kuinka paljon kilokaloreita ravinnon muodossa nautitaan päivittäin. IFL Science -sivustolla havainnollistetaan sitä, kuinka paljon yksi asukas syö keskimäärin eri maissa päivän aikana.
HUOM! Suuri osa Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan valtioista puuttuu vertailusta, sillä valtiot eivät ole yhteistyössä OECD:n kanssa.
Kärkisijalla Itävalta
Mies kuluttaa päivän aikana tavallisesti noin 2 500 kilokaloria. Naisen päivittäinen kulutus on noin 2 000 kilokaloria. Molemmat näistä arvoista ylittyvät reilusti todella monessa maassa ja maailmassa on IFL Sciencen mukaan peräti 600 miljoonaa ylipainoista ihmistä.
Syötyjä kilokaloreita mitattaessa vertailun kärkeen sijoittui Itävalta. Itävaltalaisten jälkeen vertailussa korkeimpia kilokalorimääriä söivät amerikkalaiset, turkkilaiset ja belgialaiset. Maassa nautitaan vertailun mukaan keskimäärin peräti 3 769 kilokaloria päivässä. Vertailussa mukana olleista maista Intiassa syödään keskimäärin vähiten kaloreita, 2 500 kilokaloria päivässä.
Vertailun tiedot ovat peräisin Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön, OECD:n teettämästä vertailusta, jossa perehdyttiin eri maiden terveys-, ruokavalio- ja terveydenhuoltotilastoihin.
Kilokalorit per asukas
Päivittäin nautitut kilokalorit vuosina 2004–2013
Kuva: recoverybrands.com
Lähde: IFL Science
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan