Näin pakkaat kuin lentäjä – kaikki mahtuu yhteen laukkuun!

Lentäjät ovat ammattilaisia paitsi lentämisessä, myös tiiviisti pakkaamisessa. Kaiken tarpeellisen mahduttaminen pieneen matkalaukkuun on lähes taiteenlaji, mutta muutamalla vinkillä siinä onnistuu.

Matkalla haluaa varautua tilanteeseen kuin tilanteeseen ja kaikkiin mahdollisiin sääolosuhteisiin, mutta toisaalta turhiakaan tavaroita ei halua kanniskella mukanaan. Miten pakata mahdollisimman vähän, mutta silti kaikki, mitä reissun päällä voi tarvita? 

Seuraavat ohjenuorat ovat tuttuja lentohenkilökunnalle ja muille usein matkustaville.

Älä viikkaa, vaan rullaa

Kun vaatteet rullaa laukkuun, säästyy viikkaamiseen verrattuna enemmän tilaa. Myös esimerkiksi vyöt voi rullata.

Suurimmat, painavimmat ja eniten tilaa vievät vaatteet ja tavarat kannattaa laittaa laukun pohjimmaiseksi. Pienemmillä vaatteilla täytetään väleihin jäävät raot. 

Hyödynnä kaikki tila

Sukkaparit voi laittaa kenkien sisään ja rullatut vyöt kauluspaitojen kauluksiin. Näin ylimääräistä tilaa ei mene hukkaan, ja samalla vaatekappaleet säilyttävät muotonsa.

Isoimmat vaatteet, kuten takit ja painavimmat kengät, kannattaa laittaa matkan ajaksi päälle, jotta laukkuun jää enemmän tilaa. Kannattaa myös miettiä, paljonko vaatteita oikeasti tarvitsee ja voisiko vaatteita mieluummin pestä paikan päällä.

Käytä säilytyspusseja

Matkatavarat pysyvät siististi laukussa, kun ne on pakattu hyvin. Apuna tässä toimivat erinomaisesti kenkäpussit ja ilmatiiviit pakkauspussit. Ilmatiiviistä pusseista kaiken ylimääräisen ilman voi puristaa pois, jolloin laukkuun jää entistä enemmän tilaa.

Suosi monikäyttöisiä tavaroita

Matkalle ei kannata pakata useampaa tavaraa, joilla on täysin tai lähes sama käyttötarkoitus. Monikäyttöinen älypuhelin toimii matkalla esimerkiksi karttana, laskimena, kamerana, taskulamppuna ja matkaoppaana. Jokaisen tavaran tarpeellisuus kannattaa miettiä tarkkaan.

Tutustu kohteeseen etukäteen

Turhien tavaroiden mukana kantamisen voi välttää helposti tutustumalla kohteeseen ja majoituspaikkaan. Löytyykö hotellista kahvinkeitintä, pesukonetta, hiustenkuivaajaa tai silitysrautaa? Tiedot voi usein tarkistaa netistä, mutta jos niitä ei sieltä löydy, hotelliin voi ottaa itsekin yhteyttä.

Lomakohteen säähän kannattaa niin ikään tutustua, jotta mukaan ei tule otettua turhaan sadetakkia tai bikineitä.

Panosta laadukkaaseen laukkuun

Sopivan kokoiseen matkalaukkuun kannattaa panostaa varsinkin, jos matkustaessa kilometrejä kertyy huomattavia määriä. Hyvän matkalaukun tärkeimmät ominaisuudet ovat toimivat pyörät, kestävä ulkopinta sekä sivutaskut, joissa tavarat pysyvät entistä helpommin järjestyksessä.

Miten auto kannattaa pakata?

5:32

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja