"Näin oranssin juovan, huusin ja juoksin – sitten se iski" – Tällaista oli sisällä USA:n sotilastukikohdassa, kun Iran hyökkäsi ilmaohjuksilla

5:46
CNN:n erikoisraportti: Tällaista oli Yhdysvaltain sotilastukikohdassa, kun iranilaisten ilmaohjukset iskivät

CNN:n erikoisraportti kertoo, minkälaista oli yhdysvaltalaisten sotilastukikohdassa, johon Iran iski ilmaohjuksilla viime viikolla. Voit katsoa raportin kokonaisuudessaan jutun yllä olevalta videolta!

Videolla kuuluu runsasta kiroilua, kun sotilaat näkevät ikkunoista ohjusten syöskyvän tukikohtaan.

– Olin peloissani sillä hetkellä, mutta se oli jotain, mihin olin valmistautunut. Niin valmis kuin voi olla, ilmavoimien vanhempi pilotti Roland Sweeting kuvailee.

– Raportteja ballistisista ohjuksista alkoi tulla pari tuntia ennen iskua. Joten siinä vaiheessa olimme jo selvittämässä, miten voisimme suojautua niiltä, luutnantti Tim Garland kertoo CNN:lle.

Taktiikka oli hajauttaa sotilaat toisistaan. Osa kuitenkin jäi asemiinsa vartiotorneihin tarkkailemaan. Ensimmäinen ohjus iski kello 1.34 yöllä.

– Kun olin kävelemässä sorakentän läpi, katsoin itäiselle taivaalle ja näin oranssin juovan. Aloin juosta ja huutaa varoitukseksi muille, ja sitten se iski, sotilasmestari Mike Pridgeon sanoo.

Bunkkerit eivät kestä ohjuksia

Osa suojautui hyökkäyksen ajaksi pieniin bunkkereihin, jotka on suunniteltu kestämään kranaatteja ja raketteja, mutta eivät ballistisia ilmaohjuksia.

Tilanne oli varautumisesta huolimatta nopea ja sekava, joten hyökkäyksen hiljennettyä sotilaat eivät tienneet, kuinka laajoja tuhot ovat.

– Se on lämmin tunne syvällä sydämessä, kun tajuat sinun ystäviesi, sinun perheesi, olevan kunnossa. Tuntui kuluneen ikuisuus siitä, kun näin jätkäni viimeksi. Siinä oli paljon halailua, paljon itkua. Se on hieno tunne kun tietää, että ihmiset ovat kunnossa, kersantti Dane Kvasager sanoo.

Miltä ohjusten iskeytyminen näytti sotilastukikohdasta katsottuna, ja miltä siellä näyttää nyt? Katso CNN:n erikoisraportti Yhdysvaltain sotilastukikohdasta kokonaisuudessaan artikkelin alussa olevalta videolta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja