Mainos

Näin Nordean toimitusjohtaja perusteli päätöstä siirtää pääkonttori Suomeen

39:41

Päätös siirtää finanssikonserni Nordean pääkonttori Tukholmasta Helsinkiin oli käytännöllinen päätös, totesi pankkijätin toimitusjohtaja Casper von Koskull tänään tiedotustilaisuudessaan Helsingin Vallilassa.

Hänen mukaansa päätös vaikuttaa hyvin vähän pankin toimintaan muissa Pohjoismaissa. Muutto ei vaikuta asiakkaiden palveluihin, eikä se vaikuta myöskään valtaosaan työntekijöistä. Jonkin verran työntekijöitä toki muuttaa pääkonttorin mukana, mutta päätöksiä käytännön toimista ei hänen mukaansa ole tehty.

Myöskään tarkasta pääkonttorin sijainnista ei ole tehty lukkoon lyötyä päätöstä. Tiedotustilaisuus pidettiin Nordean tiloissa Vallilassa, ja von Koskull totea pitävänsä sitä hyvänä paikkana.

– Mutta jos teillä on muita vaihtoehtoja, olen niille avoin. Rakastan olla täällä, hän toteaa.

4:08

"Emme koskaan jätä Ruotsia"

Hän painottaa, ettei Nordea ole jättämässä mitään maata, jossa toimii, myöskään verojen maksun osalta.

– Emme jätä Ruotsia ja ruotsalaisia asiakkaita. Emme koskaan jätä Ruotsia, hän painotti.

Muuton taustalla oli von Koskullin mukaan päästä ennustettavan sääntelyn piiriin. Helsinkiin muuton myötä Nordea päätyisi Euroopan pankkiunionin valvontaan. Helsinki on myös suuri Nordean markkina-alue, mikä oli yksi syy von Koskullin loogiseksi kuvailemaan muuttopäätökseen.

Muuton taustalla ollut Ruotsin esitys muuttaa pankkisäädöksiä oli von Koskullin mukaan päätös, jonka Ruotsin hallitus katsoi olevan paras maalle. Monikansallinen Nordea taas katsoi asiaa myös muiden markkina-alueidensa osalta, ja siksi päätyi muuttamaan pääkonttorinsa sijaintia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.