Mainos

Nordea: Emme kommentoi ABN Amro -huhua

Nordea ilmoittaa virallisesti konsernijohtaja Casper von Koskullin suulla, ettei se kommentoi hollantilaislehti NRC:n tietoja kaupan hieronnasta ABN Amro -pankkikonsernista. Von Koskull sanoo pankin tiedotteessa, ettei Nordea koskaan kommentoi huhuja tai spekulaatioita. 

– En tee niin tälläkään kertaa, von Koskull totesi. 

Konsernijohtajan mukaan Nordean ainoa painopiste on konsernissa käynnissä oleva muutos. 

– Se koostuu suurista hankkeista, kuten konsernin yksinkertaistamisesta ja yrityskulttuurin kehittämisestä. 

Lehden tietojen mukaan kauppoja olisi hierottu pitkään, mutta Hollannin hallitus olisi lopulta torjunut ne. NRC:n saamien tietojen mukaan Nordean hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos olisi tarjonnut käänteistä kauppaa osakevaihdon kautta.

Kahdesta osapuolesta suurempi Nordea olisi siirtänyt pääkonttorinsa Hollantiin. Lehden mukaan Wahlroos halusi palauttaa Nordean pääkonttorin euroalueelle.

Hinta ratkaisee, toteutuuko liitto

Vaasan yliopiston laskentatoimen ja rahoituksen professori Timo Rothovius arvioi kuitenkin, että kauppa saattaa hyvinkin toteutua myöhemmin. 

– Kyllä voi hyvinkin toteutua. Kysymys on ennen kaikkea hinnasta eli vaihtosuhteesta. Toinen kysymys on se, että onko (Björn) Wahlroos valmis maksamaan niin paljon, Rothovius sanoi STT:lle. 

Sinänsä Nordea ja Wahlroos sopisivat hyvin yhteen, Rothovius arvioi.  

– Molemmat ovat hyväkuntoisia pankkeja, joten siinä mielessä se olisi ihan järkevä liike.   
Pankkialalla haetaan konsolidaatiota ja suurempia kokonaisuuksia, joten kauppoja ja yhdistymisiä on odotettavissa.  

Wahlroos, joka on myös Nordean pääomistajan Sammon hallituksen puheenjohtaja, vei läpi Suomen Nordean muuntamisen tytäryhtiöksi ja siirron Ruotsin pankkivalvonnan alle.  
– Suomen Nordea siirtyi jo Finanssivalvonnan alta Ruotsiin. Ei olisi Wahlroosilta temppu eikä mikään siirtää se seuraavaksi Hollantiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.