Näin Mustin ja Mirrin johto kommentoi MTV:lle vaarallista koiranruokatapausta – HS: Joissain tapauksissa koira jouduttu lopettamaan

Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinnut mennä niin pieleen?" 2:46
Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinnut mennä niin pieleen?"

Lemmikkitarvikeyhtiö Musti ja Mirri on poistanut myynnistä erän koiranruokatuotteita, jotka ovat aiheuttaneet lemmikeille rajuja oireita. Musti Groupin johto sanoo olevansa tapahtuneesta hyvin pahoillaan ja selvittävänsä asian juurta jaksaen.

Musti Groupissa huomattiin koiranruoan olevan viallista, kun siitä alkoi tulla palautetta koiran omistajilta, kertoo yrityksen operatiivinen johtaja Pamela Nelimarkka.

Reklamaatioissa kuvaillut oireet vaihtelivat lemmikkien pahoinvoinnista raajojen tilapäiseen heikkouteen ja väsymykseen.

Helsingin Sanomien omistajille tekemän kyselyn mukaan joissain tapauksissa huonokuntoinen koira on pitänyt jopa lopettaa.

– Ryhdyimme välittömästi toimenpiteisiin saatuamme tuotteesta ensimmäisen reklamaation. Kyseiset tuote-erät on poistettu myynnistä. Suosittelemme tuotteen käytön lopettamista, Nelimarkka kertoo MTV Uutisille sähköpostitse.

– Teemme kaikkemme selvittääksemme näiden ilmenneiden oireiden syyn mahdollisimman pian.

Palauta nämä:

Mustissa ja Mirrissä myynnissä olleessa SMAAK Herkkä kala viljaton -nimisessä koiranruokatuotteessa epäillään laatuvirhettä.

Virhettä epäillään tuote-erissä:

  • 154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg ja 154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, joiden parasta ennen -päiväys on 4.4.2025
  • 154775 SMAAK Adult GF Fish 10 kg ja 154774 SMAAK Adult GF Fish 2 kg, joiden parasta ennen -päiväys on 3.4.2025.

Ne pyydetään palauttamaan Mustin ja Mirrin myymälään.

Tuotteet tutkittavina

Nyt pois vedetty koiranruoka on Nelimarkan mukaan valmistettu Musti Groupin omalla tehtaalla Suomessa.

Oireita aiheuttaneet tuotteet ja koko kyseinen tuote-erä ovat parhaillaan tutkittavina laboratoriossa Suomessa. Nelimarkan mukaan ennen tutkimusten valmistumista ei pystytä arvioimaan sitä, ennakoimaan, mikä oireet on saattanut aiheuttaa.

Hän uskoo vastausten tulevan noin kahden viikon kuluttua.

– Tuotteiden korkean lämpökäsittelyn vuoksi bakteeriperäiset syyt ovat epätodennäköisiä. Olemme tapauksen alusta lähtien tehneet yhteystyötä Ruokaviraston, kuluttajaviranomaisten, eläinlääkärien ja raaka-ainetoimittajien kanssa, Nelimarkka viestittää.

– Haluan vielä korostaa, että suosittelemme tuotteen käytön lopettamista. Pyydämme myös palauttamaan ruoat Mustin ja Mirrin tai Peten Koiratarvikkeen myymälään. Ruoan voi palauttaa myös ilman alkuperäistä pakkausta tai kuittia.

Nelimarkka kertoo yhtiön tiedottavan asiasta, heti kun se saa tarkempaa tietoa.

Lemmikin sairastuminen on aina vakava asia

Nelimarkka korostaa lemmikkien turvallisuuden ja ruoan ensiluokkaisen laadun olevan Musti Groupin toiminnan edellytys.

– Siitä emme tingi koskaan.

Hän toteaa yrityksen olevan hyvin pahoillaan tilanteesta ja ottavan asian erittäin vakavasti.

– Lemmikin sairastuminen on aina vakava asia ja tunnemme suurta myötätuntoa niin sairastuneita lemmikkejä kuin heidän omistajiaan kohtaan.

"Koira ei pysynyt tolpillaan"

Yksi koiranomistaja kertoo MTV Uutisille hänen koiransa saaneen pahoja oireita samasta ruoasta jo toukokuussa.

Hän oli itse ensin luullut, että ruoka oli pilaantunut pussissa olleen viillon takia, mutta kun hän oli palauttanut ruoan kauppaan, sieltä oli kerrottu muidenkin palauttaneen samaa ruokaa samanlaisten oireiden vuoksi.

Koiran saamat oireet olivat omistajan mukaan olleet hyvin rajuja.

– Ihan hirveä monen päivän vatsatauti, eikä koira pysynyt tolpillaan. Saimme lopulta kunnon lääkkeet avuksi, omistaja kertoo.

Nelimarkka sanoo, että ei pysty ottamaan kantaa yksittäiseen tapaukseen tietämättä tarkemmin sen taustoja.  Hänen mukaansa täysin vastaavaa tilannetta ei ole kuitenkaan aiemmin tullut vastaan.
 

Lue myös:

    Uusimmat