Matin koira sai rajuja oireita syötyään Mustin ja Mirrin myynnistä vetämää ruokaa: "Heräsi yhtenä yönä ulvomaan kivusta"

Useat koiranomistajat ovat huolissaan Musti ja Mirri -yhtiön yhden koiranruokatuotteen aiheuttamista oireista lemmikeilleen. Koirat ovat omistajien mukaan saaneet oireita SMAAK Herkkä kala viljaton -koiranruokatuotteeseen liittyen. 

Yhtiö neuvoo koiranomistajia lopettamaan seuraavien tuotteiden käytön ja palauttamaan ne myymälään.

SMAAK Adult GF Fish 10 kg with BBD 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 10 kg with BBD 3.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg with BBD 4.4.2025

SMAAK Adult GF Fish 2 kg with BBD 3.4.2025

Yhtiö kertoo selvittävänsä ilmenneiden oireiden syyn mahdollisimman pian ja tutkivansa tuotteen ja kyseisen erän laboratoriossa Suomessa. Yhtiö kertoo tekevänsä yhteystyötä Ruokaviraston, kuluttajaviranomaisten, eläinlääkärien ja raaka-ainetoimittajien kanssa.

Yksi sairastuneista koirista on Matti Vansénin Clara -niminen koira. Myynnistä vedetty ruoka ehdittiin ostaa viime viikon puolivälissä ja oireet alkoivat noin viikko sitten. Sekarotuisessa, lähes kaksivuotiaassa Clarassa on puolet pitbullia, mikä omistajan mukaan näkyy korkeana kipukynnyksenä.

– Nyt se on ollut käytännössä viikon ihan paskana. Vaimo laittoi mökille viestiä, että koira ontuu ja nimenomaan takatassua. Seuraavana päivänä kotiin palattuani totesin, että sehän on selkeästi etutassu. Se on vaihtunut kuin bingomeiningillä. Siitä päättelimme, ettei vika ei ole selässä eikä se ole lyönyt jalkaansa kiveen, Vansén kertoo.

Eläinlääkäri totesi tämän viikon alussa, että ainakaan Claran selässä ei ollut mitään vikaa. Edes lääkäri ei tuolloin osannut epäillä ongelmien johtuvan ruokavaliosta. Vansénin mukaan normaalisti seurallinen ja erittäin energinen koira oli epätavallisen vaisu ja vetäytyvä.

– Ei suostunut lähtemään millään ulos ja takaruumis ei oikein kantanut. Oireet muistuttivat halvausoireita.

Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinnut mennä niin pieleen?" 2:46
Katso myös: Koiranomistajat ovat järkyttyneitä SMAAK-takaisinvedosta – "Mikä siinä on voinnut mennä niin pieleen?"

Reklamaatio lähtee alkuviikosta

Vansén havahtui mahdolliseen oireiden aiheuttajaan eilen perjantaina, kun Musti ja Mirri tiedotti mahdollisesti viallisista ruokaeristä. Kyseistä kalapohjaista ruokaa Clara syö tavallisesti noin 400 grammaa päivässä. 

Hän aikoo reklamoida Mustille ja Mirrille tapahtuneesta alkuviikosta ja hakea korvauksia lääkärikuluista. Yhtiö kertoi lauantaina saaneensa toistaiseksi tuotteesta vasta viisi virallista reklamaatiota. Yhteydenottoja kyseisiin tuote-eriin liittyen oli kuitenkin tullut ”useita”. Yhtiö kertoo pahoittelevansa tilannetta.

Yhtiön mukaan lemmikkien oireet ovat olleet vaihtelevia. Niihin on kuulunut pahoinvointia, raajojen tilapäistä heikkoutta ja väsymystä. Matti Vansén pitää muotoilua kaunisteluna.

– Koira, joka ei yleensä näytä kipua, heräsi tässä yhtenä yönä ulvomaan kivusta. Siinä vaiheessa tietää, että jokin on todella pahasti pielessä. Toivottavasti tästä ei jää koiralle mitään pysyvää.

Lue myös:

    Uusimmat