Näin Miro Heiskanen ja Esa Lindell tuodaan mukaan Leijoniin – tulikuumaan tehoviisikkoon ei kosketa

Leijonien joukkue vahvistui torstaina kahdella uudella nimellä, kun Dallas Starsin puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell liittyvät mukaan vahvuuteen. He molemmat ovat kehissä heti perjantaina, kun Suomi kohtaa Iso-Britannian. Leijonien apuvalmentaja ja muun muassa ylivoimasta vastaava Mikko Manner avasi MTV Urheilulle sitä, miten NHL-kaksikko on tarkoitus ajaa sisään.  

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Heiskanen ja Lindell vapautuivat maajoukkueen käyttöön, kun Dallas Stars jäi NHL:n pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle.

Kaksikosta Heiskanen saapui jo keskiviikkona Suomeen. Lindell tuli perässä ja liittyi Leijonien vahvuuteen torstaina.

– Molemmat ovat huomenna mukana. Pääsemme kiinni meidän sapluunaamme ja identiteettiimme, eli kahdeksan pakin peluutukseen. Tiedämme sen, että Miro ja ”Essi” (Lindell) ovat pelanneet isoja minuutteja. Olemme aina menestyneet sillä, että vastuuta jaetaan tasaisesti. Sen myötä pystymme kamppailemaan ja sitä kautta saamme monena päivänä tiivistä viisikkopeliä irti. He tuovat lisää muskeleita ja osaamista meidän käyttöömme. He ovat maailmanluokan pakkeja molemmat, Leijonien apuvalmentaja Mikko Manner sanoo MTV Urheilulle.

Manner uskoo, että Heiskanen ja Lindell pystyvät auttamaan Leijonia sekä puolustus- että hyökkäyspelissä.

– Miro esimerkiksi on poikkeuksellisen hyvä siniviivapelaaja. Nykypäivänä sieltä maalintekeminen on vaikeaa, kun pitää päästä paineen alta pois ja pitää pystyä liikkumaan. Uskon, että Mirolta tulee sitä, että hän pystyy oikea-aikaisesti toimittamaan kiekkoa maalille, mitä kautta saamme irtokiekkoja vastustajan maalivahdin lähelle ja jäähyriski kasvaa, Manner analysoi.

Molemmat saavat myös heti erikoistilannevastuuta.

– Miro tulee toiseen ylivoimaan mukaan ja tuo sinne omat mausteensa. ”Essi” taas on yksi maailman parhaista alivoimapelaajista. Hän tulee vahvistamaan meidän alivoimaamme, Manner avaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Heiskanen liittyy Valtteri Filppulan johtamaan kakkosylivoimavitjaan.

– Pidämme (Sakari) Mannisen ylivoiman tuollaisena, mitä se on, koska (Mikko) Lehtonen on pelannut siinä erinomaisesti. Hän on jo aika monta pinnaa siinä nakuttanut. Turha rikkoa sitä, koska siinä on niin hyvät kemiat nyt, Manner taustoittaa, viitaten Leijonien tulikuumaan ykkösylivoimaan.

Uusien pakkien myötä Leijonilla jää nyt yksi hyökkääjä ja yksi puolustaja kokoonpanon ulkopuolelle. Tasaviisikoin pelatessa Lindell liittyy Atte Ohtamaan pakkipariksi, kun taas Heiskanen hyppää tuoreen SM-kultamitalistin Mikael Seppälän vierelle.

– Kaikki ymmärtävät pelin hengen. Puhutaan kahdesta maailmanluokan pelaajasta ja aika hölmöjä olisimme olleet, jos emme olisi ottaneet heitä. Yritetään nyt löytää hyvä tasapaino. Saimme vähän lisää kiekollista osaamista ja meillä oli jo valmiiksi hyviä, kamppailuvahvoja luutijoita. Se kombinaatio pitää säilyttää jatkossakin, Manner hahmottelee.

Esa Lindell saapui Leijonien vahvuuteen – pelaaminen perjantaina vielä epävarmaa

Lue myös:

    Uusimmat