Mainos

Näin maksukorttivarkaus tehtiin

Itähelsinkiläiseen kahvilaan tehdyssä tietomurrossa hyödynnettiin internetistä kahvilan tietokoneelle tarttunutta vakoiluohjelmaa, kertoo Aamulehti. Krakkerit iskivät asiakkaiden maksukorttien tiedot sisältäneelle palvelimelle täysin yllättäen tammikuun puolivälissä.

Tietomurto huomattiin Luottokunnan valvonnassa. Rikolliset pääsivät tietoihin käsiksi poliisin mukaan Romaniasta ja Yhdysvalloista vakoiluohjelman ja koneella olleen etähallintaohjelman avulla.

Kaikkiaan kahvilasta vietiin korttitietoja yli 100 000 kappaletta. Näistä 40 000 on yhä voimassa olevia kortteja. Varastettujen tietojen suurta määrää selittää se, että korttitietoja oli kertynyt yrityksen käyttämälle palvelimelle vuodesta 2005 lähtien.

Tietojen pitkää tallennusaikaa saattaa selittää Aamulehden mukaan asentajayhtiön mahdollisesti vahingossa päälle jättämä oletusasetus. Kahvilayrityksessä ei tiedetty asiakkaiden korttitietojen tallentumisesta palvelimelle.

Poliisin mukaan kahvilan takahuoneessa on ollut kaksi tietokonetta. Poliisin mukaan haittaohjelma on tarttunut todennäköisesti ensin netistä tietokoneelle, jolla on tehty maksuja ja siitä edelleen maksukorttien tiedot sisältäneelle koneelle. Molemmat tietokoneet ovat olleet saman internetin liikennettä jakavan reitittimen takana.

Luottokunnan mukaan yritys on uusinut järjestelmänsä ja ottanut käyttöön sirukorttia hyödyntävät maksupäätteet. Asiakkaiden ei tarvitse uusia omaa maksukorttiaan tapauksen vuoksi.

Poliisin mukaan toimitusjohtajaa tai yritystä ei epäillä asiassa mistään rikoksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.