Näin lentojen nesteasetusten muutokset vaikuttavat lapsiperheen matkaan

Lentomatkustajia koskeva EU:n uusi nesteasetus astuu voimaan 31. tammikuuta. Helsinki-Vantaan lentokentällä on oma lapsiperheiden turvatarkastuslinja.

Muutos ei juurikaan tuo käytännön muutoksia matkustajille, Finaviasta kerrotaan. Turvatarkastukseen tultaessa kaikki nesteet on otettava pois käsimatkatavaroista ja annettava ne läpivalaistavaksi.

Käsimatkatavaroissa kuljetettavat lääke- ja erityisruokavalioaineet, sekä vauvan ruuat turvatarkastetaan nesteanalysaattorissa. Suomessa nämä analysaattorit asennetaan turvalinjastoihin, joissa käsimatkatavarat läpivalaistaan.

– Kaikki laukkuihin unohtuneet nesteet ja lääkkeet aiheuttavat lisätarkastuksen, Finavia huomauttaa.

Lennolle saa ottaa käsimatkatavaroihin mukaan vain alle 2 vuotiaan lapsen ruuat. Tätä vanhemmille lapsille eväät voi hankkia lentoaseman myymälöistä, kuitenkin turvatarkastusten jälkeen.

Lapsiperheille oma linja

Helsinki-Vantaalla perheet voivat turvatarkastukseen mennessään käyttää lapsilinjaa, jossa tarjotaan henkilökohtaista palvelua ja neuvontaa lapsiperheitä koskevissa turvatarkastusasioissa.

Finavia toivookin, että lapsiperheet pystyisivät erillisen turvatarkastuslinjan avulla pääsemään matkaan sujuvasti ilman suurempaa häslinkiä ja kiirettä.

– Turvatarkastuksessa palvelemme pienimpiä matkustajiamme ja heidän vanhempiaan 24 tuntia vuorokaudessa. Yöaikaan turvatarkastuksessa saattaa tosin olla vain yksi turvatarkastuslinja avoinna, mutta huomioimme lapsiperheet silloinkin, Finavialta kerrotaan.

– Lapsille on hyvä kertoa etukäteen, että myös lelut pannaan läpivalaisuhihnalle. Ne saa takaisin heti turvatarkastuksen jälkeen.

Lisäksi lapsiperheille on tarjolla oma lähtöselvityspiste kakkosterminaalin lähtöaulassa lähellä turvatarkastuspistettä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat