Näin Leijonat tankkaavat peliin – Kukkonen, Hagman ja Lepistö kertovat

Kiekkoleijonat paljastavat turnauskauden ruokavalionsa salat.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen pelaajat tarvitsevat MM-kisojen vaativien urheilusuoritusten rinnalle myös runsaasti energiapitoista ruokaa. Nälkäisenä ei kannata mennä jäälle ja Leijonat suorittavatkin kunnon tankkauksen sekä aamupalalla että päivällä hyvissä ajoin ennen illan peliä. Kiekkoleijonien hyökkääjä Niklas Hagman sekä puolustajat Lasse Kukkonen ja Sami Lepistö paljastivat Makuja-sivustolle ruokavalioidensa salat.

Päivä käyntiin hotelliaamiaisella

Aamiainen on yksi päivän tärkeimmistä aterioista myös jääkiekkoilijoille ja Leijonat starttaavatkin päivänsä MM-turnauksen aikana täyttävällä hotelliaamiaisella.

– Syön sämpylää ja yleensä vedän myös vähän puuroa. Joskus myös hieman munia ja pekonia. Onhan se aamiainen todella tärkeä. Aikuisempana olenn oppinut syömään paremmin aamuisin. Nuorempana jäi aamupala usein väliinkin, Sami Lepistö kertoo.

– Minä otan vähän puuroa, muutaman keitetyn kananmunan, jogurttia, omenamehua ja kylkeen iso kuppi kahvia maidolla. Meillä on todella hyvät vaihtoehdot hotellilla. Siellä on munaa eri muodoissa, on aamupalalihoja, leipää ja vihanneksia, Niklas Hagman jatkaa.

– Aika paljon pyrin vaihtelemaan aamusyömisiäni, mutta yleensä otan munakasta, leipää ja jogurttia. Kyllä aamiainen on tärkeä ja se on kiva syödä erityisesti hotellissa, kun pääsee valmiiseen pöytään. Varsinkin näin turnausten aikana on tärkeää, että saa ruokaa koko ajan sisälle, ettei menisi liikaa kulutuksen puolelle, Lasse Kukkonen toteaa.

Menestyksen salaisuus: Kunnon ateria ja päiväunet

Aamiaisen jälkeen kiekkoleijonat suuntaavat jäälle aamuharjoituksiin, jonka jälkeen joukkue palaa taas hotellille. Kunnon lämpimän aterian Leijonat syövät useimmiten noin kuusi tuntia ennen peliä.

–Liian aikaisin en halua syödä ja aamujään jälkeen tulee kuitenkin vedettyä joku proteiini- ja hiilaripitoinen palautumisjuoma. Jos peli on kahdeksan jälkeen niin pyrin syömään kahden aikaan. Reilusti pastaa, jauhelikastiketta, iso salaatti erilaisin vihanneksin ja lasi maitoa, Hagman kertoo.

Ennen matsia pelaajat syövät vielä pieniä välipaloja kuten jogurttia ja mysliä, mutta mikä tärkeintä, Leijonat nukkuvat myös kunnon päiväunet.

– Ennen peliä juon vitamiini-energiajuoman, kun herään päiväunilta viiden aikaan. Päiväunet ovat ihan ehdottomat. Pari tuntia tulee joka päivä nukuttua päikkäreitä. Päiväunet ovat kiekkoilijan parhaita etuisuuksia, Hagman nauraa.

Voiko peli sitten mennä täysin reisille, jos ennen matsia tulee syötyä vääränlaista ruokaa? Hagman, Lepistö ja Kukkonen ovat yhtä mieltä siitä, ettei ennen matsia kannata ainakaa vetää täyttävää ateriaa tai roskaruokaa .

– Olen nähnyt pelaajia, jotka syövät isoja pihvejä ennen peliä ja ihan hyvin on näyttänyt homma toimivan. Se on tottumiskysymys. Ehkä se pizza tai hampurilainen juuri ennen peliä voi kuitenkin vähän painaa vatsassa, Kukkonen pohtii.

Suomi–USA keskiviikkona 8.5. MTV3:lta MTV3 MAXilta Katsomo.fistä ja Radio Novalta suorana kello 19.30 lähtien. Ottelu alkaa 20.15.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja