Näin Koskelassa surmatun pojan sattumalta löytänyt rakennusmies kommentoi näkyä: "Siellä makaa, yllään vain huppari ja nilkkoihin vedetyt kalsarit"

Näin Koskelan teinisurmasta syytetyt pojat viestittelivät teon jälkeen 0:38
Näin Koskelan teinisurmasta syytetyt pojat viestittelivät teon jälkeen

Koskelassa surmattu poika olisi voinut jäädä piiloon vielä pidemmäksikin aikaa kuin viikonlopuksi ilman rakennusmiehen tarkkanäköisyyttä.

Rakennusmies löysi 16-vuotiaan pojan ruumiiin Koskelantien varrella olevan työmaan takaa nurmikolta maanantaiaamuna 7. joulukuuta. Poika oli surmattu perjantai-iltana ja teosta epäillään kolmea uhrin kanssa samanikäistä poikaa.

Tapauksen esitutkinnassa rakennusmies kertoi poliiseille lähteneensä puiden lomaan helpottamaan rakkoaan aamukahdeksalta, oltuaan tuolloin töissä Koskelan sairaalatyömaalla noin tunnin.

– Menin siihen puitten lomaan kuselle ja näin sivusilmällä, että maassa näkyi jotain vaaleaa. Menin katsomaan ja näin, että siellä makaa vainaja, jolla oli yllään vaan huppari, kalsarit, jotka oli vedetty nilkkoihin ja sukat.

Rakennusmies luuli aluksi, että poika oli tajuton ja pyysi kaverinsa auttamaan.

– Soitin hätäkeskukseen ja sieltä annettiin ohjeet elvyttää. Huomasimme kaverin kanssa kuitenkin, että ruumis oli kylmä ja ihan jäykkä ja niinpä hätäkeskus antoi ohjeet lopettaa elvyttämisen.

Rakennusmies jatkoi, että paikalle saapuivat pian niin ambulanssi, paloauto ja poliisi, joka jututti häntä:

Poliisi: Millä työmaalla olet töissä?

Rakennusmies: Koskelan sairaala-alueella Staran työmaalla.

Poliisi: Onko sinulla jotain lisättävää?

Rakennusmies: Ei ole mitään lisättävää.

Lue myös:

    Uusimmat