Näin kierrät Ahvenanmaata VIP-vieraiden tavoin!

Ahvenanmaalla riittää toukokuun viimeisellä viikolla vilskettä. Tiistaina ja keskiviikkona Ahvenanmaan maakuntaan tutustuu lähes 30 suurlähettilästä. Torstaina taas vieraaksi tulee pääministeri Matti Vanhanen. Haluatko sinä kiertää Ahvenanmaata vippien tapaan? Studio55 kokosi yhteen suurlähettiläiden ja pääministerin vierailukohteet.

– Ulkoasianministeriön protokollaosasto järjestää säännöllisesti diplomaattikunnalle tutustumismatkoja Suomen eri paikkakuntiin, ja tänä vuonna vierailukohteena on Ahvenanmaa, maakunnan hallituksen tiedotussihteeri Britt Inger Wahe kertoo.

Vierailu alkaa tiistaiaamupäivän luentosarjalla Itsehallintotalolla, joka on Ahvenanmaan maakuntapäivien ja Ahvenanmaan maakunnan hallituksen yhteinen rakennus. Sen jälkeen seurue nauttii lounaan ravintola Nauticalissa, josta vieraat viedään tutustumaan Merenkulkumuseoon.

– Siellä on esillä ainutlaatuista aineistoa varsinkin purjelaiva-aikakaudelta, Wahe tietää.

Sen jälkeen seurueen on tarkoitus tutustua Merikortteliin, joka toimii Wahen mukaan ikään kuin elävänä museona veneveistämöineen ja pajoineen. Merikorttelissa sijaitsee myös käsityöläisten ateljee ja myymälä Salt sekä koruverstas Guldvivan.

– Kruunuprinsessa Victoria sai sieltä Ahvenanmaan vierailullaan korun, jota hän on myös usein käyttänyt.

Päivän päätteeksi vieraat lähtevät vielä purjehdukselle saaristoon. Seuraavana päivänä tiedossa on tutustumista Bomarsundin raunioihin, Kastelholman linnaan sekä Tjudön viinitilaan ennen kuin suurlähettiläät saatetaan kotimatkalle.

– Viinitila on erittäin suosittu vierailukohde, ahvenanmaalaisen yritteliäisyyden ja kekseliäisyyden saavutus, Wahe hehkuttaa.

Vanhanen keskustelujen jälkeen kalastelemaan

Torstaina saapuvan Matti Vanhasen ohjelmaan kuuluu ensin keskusteluita Ahvenanmaan poliittisen johdon kanssa. Keskustelut käydään hotelli ja ravintola Havsviddenillä, jossa pääministeri nauttii myös lounaan. Sen jälkeen Vanhanen voi vaihtaa hetkeksi vapaalle, sillä hän pääsee kalastamaan Silverskärin vesille.

– Silverskär on ainutlaatuinen yöpymis-, konferenssi- ja kokouspaikka, taitavasti entisöity vanha kalastajaperheen koti, joka on hienovaraisesti muokattu ajanmukaiseksi kokouspaikaksi. Ympäröivä luonto on uskomattoman kaunis kaikkina vuodenaikoina, ja henkilökunta panostaa todella asiakkaiden viihtymiseen.

Sirkka Mertalaa ei nähdä Matti Vanhasen seurassa Ahvenanmaalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja