Näin karua on värvättyjen venäläisvankien kohtelu juoksuhaudoissa Ukrainassa, selvitys paljastaa

Näin karua on värvättyjen venäläisvankien kohtelu juoksuhaudoissa Ukrainassa, CNN-selvitys paljastaa 2:00
Sergei kertoo saaneensa kaksi osumaa luodista ja yhdeksän aivotärähdystä. Katso, mitä hänen mukaansa tapahtui, jos kieltäytyi taistelemasta.

Uutiskanava CNN:n haastattelema venäläinen ex-vanki sanoo loukkaantuneensa kahdesti ja saaneensa yhdeksän aivotärähdystä.

Puolustusministeriön värväämien vankien kohtalo on vähintäänkin karu, selviää CNN:n tekemistä haastatteluista. Vangit ovat käytännössä tykinruokaa.

Kun CNN keskusteli Sergei-nimisen vangin kanssa ensimmäistä kertaa, häntä oli ammuttu jo kahdesti. Silti hänet lähetettiin takaisin etulinjoihin.

Sergei sanoo, että 600:sta lokakuussa hänen kanssaan värvätystä vangista vain 170 on hengissä. Heistä vain kahdella ei ole taisteluvammoja.

– Muistan parhaiten viimeisen yhdeksästä aivotärähdyksestä, jonka sain. Hyökkäsimme, ja meitä ammuttiin singoilla ja droneilla. Komentajamme huusi radion välityksellä: “Minua ei kiinnosta! Edetkää ja älkää tulko takaisin, ennen kuin olette vallanneet aseman”.

Sergei kertoo löytäneensä toisen sotilaan kanssa syvennyksen, jonne he syöksyivät.

– Drone tiputti kranaatin pieneen rakoon välillämme. Kaverini oli sirpaleiden peitossa, mutta minä selvisin koskemattomana. Menetin kuitenkin näköni viideksi tunniksi.

Juoksuhaudoissa paleltumat, nälkä ja jano ovat jokapäiväistä.

– Välillä emme syöneet tai juoneet päiviin. Veden luokse oli neljän kilometrin kävelymatka, mutta onneksi oli talvi, niin pystyimme juomaan lunta.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta, mitä tapahtui, jos joku kieltäytyi taistelemasta.

Lue myös:

    Uusimmat