Näin järjestät isot juhlat pienessä tilassa

Juhlien järjestäminen on paitsi hauskaa, myös stressaavaa – etenkin, jos sinusta tuntuu, että vieraita on tilan kokoon nähden paljon. Pienen tilan ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa pieniä juhlia.

Näillä vinkeillä järjestät tilan mahdollisimman viihtyisäksi:

1. Siivoa. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta haluat varmasti, että vieraat näkevät kotisi parhaassa mahdollisessa valossa. Kun pieneen tilaan tuppautuu paljon ihmisiä, kannattaa jo siivotessa huomioida, mitkä tavarat kannattaa laittaa piiloon. Piilota vierailta kaikki sellaiset esineet, joiden rikkoutumista et kestäisi. Sama koskee juotavaa ja syötävää, jonka haluat säästää vain itsellesi.

2. Järjestele huonekalut siten, että liikkuminen on mahdollisimman helppoa. Tämä voi tarkoittaa sitä, että tarkasti suunniteltu sisustuksesi kärsii, mutta ainakin vieraat pääsevät kulkemaan ongelmitta. Olisiko sohvapöytä ehkä parasta siirtää tarjoilupöydäksi seinustalle?

3. Asettele ruokaa sekä keittiöön että olohuoneeseen. Näin vieraat jakautuvat kahteen tilaan, eikä pullonkauloja pääse syntymään, kun jokainen yrittää päästä keittiöön herkkujen äärelle.

4. Viilennä. Vaikka ulkona olisi kylmä, asunnon lämpötila nousee, kun pieneen tilaan pakkautuu paljon ihmisiä. Kannattaa siis varautua jo etukäteen kääntämällä lämmitys pois päältä. Jos sekään ei riitä, avaa ikkunat, mutta huolehdi, etteivät vieraasi koe ikäävää vedon tunnetta niskassaan.

5. Raivaa tilaa takeille. Pienessä asunnossa myös eteinen on usein pieni, joten jos kaikki päällysvaatteet eivät mahdu naulakkoon, suunnittele jo ennakkoon, minne haluat ne. Makuuhuone on usein klassinen ratkaisu. Laita lopuksi makuuhuoneen ovi kiinni, niin takkikaaos on poissa silmistä.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat