Näin Ilmari Nurminen kommentoi Sanna Marinin kohua: "Itse katson sitä enemmän ystävänä"

1:30
Pääministerin "bestis" Ilmari Nurminen kommentoi Sanna Marinin kohua: "Itse katson sitä enemmän ystävänä"

Koronakohun keskiössä olevan pääministeri Sanna Marinin (sd.) ystävä, kansanedustaja Ilmari Nurminen (sd), ei halua suoraan ottaa kantaa kohuun.

Marin vietti aikaa baarissa Helsingissä lauantai-iltana sen jälkeen, kun hän sai tietää altistuneensa koronavirukselle. Tieto on poikinut runsasta keskustelua, sillä Helsingin yössä juhlinutta pääministeriä yritettiin tavoitella tekstiviestitse virkapuhelimestaan lauantai-illan aikana ohjeistuksella välttää ihmiskontakteja valtioneuvoston turvallisuusosaston toimesta.

Puolestaan aiemmin illalla valtiosihteeri oli ilmoittanut Marinille, ettei tämän tarvitsisi ryhtyä toimiin altistumisen vuoksi.

Nurminen tunnetaan Marinin pitkäaikaisena ja läheisenä ystävänä. Hän toteaa MTV:n itsenäisyyspäivän haastattelussa katsovansa tilannetta enemmänkin ystävänä kuin poliitikkona. Ohjelmassa Nurmista luonnehditaankin Marinin "bestiksenä" eli parhaana kaverina.

Nurminen viittaa THL:n ohjeisiin ja koronapassin, joiden nojalla Marin on toiminut kuten tuplarokotettua tällä hetkellä ohjeistetaan.

– Tämä on haastava ja hankala tilanne. Kokonaisuutena vaikea, Nurminen sanoo.

Koetko että pääministeri toimi oikein, kun hän lähti ravintolaan tietäen, että hän on altistunut koronavirukselle?

– En ehkä halua kommentoida pääministerin puolesta asioita. Sinällään oma näkemykseni on, että kun on kaksi koronarokotusta, silloin vapaudut näistä (rajoituksista) ja pystyt elämään sitä kautta mahdollisimman normaalia elämää. Tämä on myös vahva ja hyvä viesti ihmisille siitä, että ottakaa rokotetta ja sitä kautta pysytte elämään normaalisti ja elämä jatkuu, Nurminen toteaa.

Kohut voivat tuoda lommoja myös puolueen kannatukseen. Nurminen ei kuitenkaan ole huolissaan SDP:n kannatuksesta kohujen myötä. Hän sanoo, että politiikkaan ja julkiseen rooliin kuuluu, että välillä on myrskyjä.

– Itse olen ajatellut, että kun pyrkii tekemään parhaansa ja asiat edellä, se riittää. Kyllä ihmiset arvostavat sitä. En sinällään kanna huolta siitä asiasta (kannatuksesta), hän sanoo.

Kesärannan kohubileet olivat "vilpittömät"

Nurminen myös palasi haastattelussa Kesärannan syksyiseen tilaisuuteen, jonka Marin järjesti musiikkialan ihmisille. Pari päivää tilaisuuden jälkeen ilmoitettiin kulttuurialan leikkauksista, jotka lopulta peruttiin.

Ensimmäinen Marinin bilekohu sai tuolloin alkunsa.

– Tilaisuus oli vilpitön ja itse olen on koko korona-aikana pyrkinyt tuomaan tapahtuma- ja kulttuurialan ääntä päätöksenteossa, Nurminen sanoo.

Tilaisuutta kritisoitiin sitä, etteivät musiikkialan ihmiset päässeet kertomaan alan ahdingosta tilaisuudessa. Nurminen kuitenkin kertoo käyneensä monia hyviä keskusteluja illassa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja