Mainos

Näin Idols-tähtien mönkijäajelu päättyi tragediaan: "Vesa vielä heilautti kättään, kun he lähtivät ajamaan pihasta pois"

Idols-ohjelmassa esiintynyttä Panu Larnosta syytetään toisen Idolsissa esiintyneen laulajan kuolemaan johtaneesta mönkijäonnettomuudesta. Poliisin esitutkintamateriaaleista käy ilmi, miten kaverusten mönkijäajelu päättyi katastrofiin juhannuksensa 2014.

Kyse oli pienen kaveriporukan hyväntuulisesta juhannusjuhlasta.

Larnoksen kertoman mukaan uhri Vesa Suonto oli halunnut lähteä ajelulle. Todistajat näkivät kaksikon lähtevän matkaan.

– Muistan kun Vesa vielä heilautti kättään kun he lähtivät ajamaan pihasta pois, mökillä mukana ollut todistaja kertoi poliisille kuulusteluissa.

Myös Larnos kertoi, että kyse oli huviajelusta. 

– Kohta lähdön jälkeen Vesan päässä ollut lippalakki lensi pois päästä ja nauroimme tuolle asialle ajaessamme, Larnos kertoi poliisille kuulusteluissa.

Ajoretki oli lyhyt, todistajien mukaan 5–15 minuutin pituinen. Matkaa kuljettiin ehkä pari kilometriä ennen onnettomuutta. Todistajat kertoivat nähneensä lippalakin juostessaan onnettomuuspaikalle.

Esitutkintamateriaalin kuvista käy ilmi, miten raju ulosajo ja törmäys on ollut.

Kertoi aluksi uhrin ajaneen

Larnos väitti aluksi poliisille, että ajelulle lähdön jälkeen kyydissä ollut Suonto olisi tullut kuljettajan paikalle Larnoksen jäädessä tien varteen. Suonto olisi menettänyt alamäessä ajoneuvon hallinnan ja hypännyt kyydistä pudoten ojan pohjalle. Mönkijä taas törmäsi puuhun.

Muutaman päivän päästä Larnos otti yhteyttä poliisille haluavansa oikaista lausuntoaan totuudenmukaisemmaksi. Larnos ajoi mönkijää ja Suonto istui hänen takanaan.

– Olin tuossa vaiheessa shokissa. Minua pelotti ja minua hävetti, Larnos selitti kuulusteluissa toimintaansa.

Kuulusteluissa uhrin vanhempien näkemys oli, että Larnoksen väitteen seurauksena poliisit eivät puhalluttaneet tätä. Puhallutuksen suoritti ambulanssihenkilökunta, ja tulos oli yli yhden promillen. Puolustus kiistää syytteen, koska mittausta ei suoritettu virallisin menetelmin.

Kiistää syytteet

Larnos kiisti syyllisyytensä esitutkinnassa niin rattijuopumuksen, liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja kuolemantuottamuksen osalta. Muun muassa Iltalehden mukaan puolustus on kiistänyt syyteet myös oikeudessa.

Suonto oli mönkijässä Larnoksen takana, kun hän joutui kaarteessa jarruttamaan korjatakseen suuntaa. Nopeus oli hänen mukaansa kuitenkin nopeusrajoituksen mukainen. Suonto on jostain syystä päästänyt hänestä irti ja hypännyt kyydistä. Kääntyessään katsomaan taakseen Larnos oli ajanut ulos tieltä.

Suonto menehtyi nopeasti onnettomuuden jälkeen sisäiseen verenvuotoon. Larnos sai onnettomuudessa lieviä ruhjeita ja naarmuja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.