Näin hidastat kumin ikääntymistä: 7 vinkkiä renkaiden varastointiin – viileä ja hämärä paikka ei välttämättä riitä

6:20

Rengasvalmistaja Nokian Renkaat vinkkaa, miten renkaat tulisi varastoida, jotta ne pysyisivät kunnossa mahdollisimman pitkään.

Pääkuvan video

Näin vaihdat renkaat autoosi

Autoliiton videolla koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen kertoo ja näyttää, miten renkaat vaihdetaan.

Nokian Renkaiden mukaan renkaiden ikääntymistä voi hidastaa oikeaoppisella varastoinnilla. Se listasi artikkelissaan seitsemän asiaa, jotka varastoinnissa kannattaa huomioida, mikäli renkaiden ikää haluaa pidentää.

1. Lämpötila

Varaston lämpötilan tulisi olla alle 25 ºC. Ihannetapauksessa se olisi täysin pimeä ja lämpötila olisi alle 15 ºC. Mikäli lämpöä on enemmän kuin 25 ºC tai alle 0 ºC, saattavat kumin ominaisuudet muuttua siten, että sillä on vaikutusta renkaan lopulliseen käyttöikään. Viileällä varastoinnilla ei ole huonontavaa vaikutusta kumituotteisiin.

2. Kosteus

Älä säilytä renkaita hyvin kosteissa olosuhteissa. Ilmankosteus ei saa olla niin suuri, että vesi tiivistyy renkaalle. Varastoi renkaat niin, että ne eivät ole alttiina sateelle tai roiskevedelle.

3. Valo

Rengas on suojeltava valolta. Erityisen haitallisia ovat auringonvalo ja voimakas keinovalo, koska niiden ultraviolettipitoisuus on suuri.

4. Happi ja otsoni

Otsonilla on suuri negatiivinen vaikutus renkaaseen. Varastotilassa ei saa olla otsonia kehittäviä laitteita, kuten esimerkiksi fluoriloiste- tai elohopeahöyrylamppuja, suurjännitteisiä sähkölaitteita, sähkömoottoreita tai muita sähkölaitteita, joissa saattaa syntyä sähkökipinöitä tai hiljaisia sähköpurkauksia.

5. Muodonmuutos

Rengas on varastoitava mahdollisuuksien mukaan siten, ettei siihen kohdistu jännitystä, puristusta tai vääntymistä. Pitkäaikaisen varastoinnin aikana syntyneet voimakkaat muodonmuutokset saattavat paineistettaessa murtua.

6. Liuottimet, öljyt ja rasvat

Rengasta on suojeltava joutumasta lyhyeksikään ajaksi kosketuksiin liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa. Rengas on suojeltava myös voimakkailta valonsäteilijöiltä sekä sähköhitsauksen roiskeilta.

7. Renkaiden käsittely

Kun käsittelet renkaita varastossa, älä koskaan pudota niitä yli 1,5 metrin korkeudelta, sillä renkaan jalkaosa saattaa vahingoittua. Tyypillinen pudottamisen seuraus on renkaan jalkaosan vääntyminen.

Lähde: Nokian Renkaat

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja