Näin Helsingin poliisi kuvailee viime yötä: Koffin puisto tyhjennettiin puukotuksen jälkeen, nuorisojoukko haastoi riitaa Hietaniemessä

Alkoholia takavarikoitiin, puistoja ja rantoja tyhjennettiin – poliisi kertoo, millainen päättäjäisviikonloppu on ollut 6:34
Kuuntele ylikomisario Jarkko Lehtisen haastattelu MTV Uutiset Livestä: "Viinaa oli nuorten repuissa ympäri Helsinkiä".

Koulujen päättyminen sai liikkeelle tuhatmäärin nuoria ja nuoria aikuisia ympäri Suomea. Helsingin poliisi joutui tyhjentämään eilen Hietaniemen uimarannan, Koffin puiston ja Tervasaaren häiriökäyttäytymisen vuoksi.

– Eilisilta sujui vilkkaasti, mutta kokonaisuutena kuitenkin oikein hyvin. Paljon puututtiin nuorten päihdekäyttäytymiseen – ehkä poikkeuksellisesti myös aikuisten käyttäytymiseen puistoissa ja rannalla, kertoo ylikomisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisin hälytys- ja valvontayksiköstä.

Koulujen päättymisen aika merkitsee poliisille normaalistikin paljon tehtäviä, mutta Lehtinen huomauttaa, että tällä kertaa kuvioon vaikutti myös koronarajoitukset.

– Nyt kun ravintolat olivat kiinni, niin rannoilla ja puistoissa oli paljon myös aikuisia. Ehkä vähän laajemmin kuin normaalisti jouduimme tyhjentämään tiettyjä puistoja ja puuttumaan käyttäytymiseen.

Nuorisojoukko haastoi riitaa Hietaniemen rannalla

Hietaniemen uimarannalla oli Lehtisen mukaan kokoontunut noin sadan nuoren joukko ja meininki oli levotonta koko illan.

– Tämä joukko haastoi riitaa muiden rannalla olevien kanssa. Kun tuli pimeää, emme pystyneet enää ylläpitämään turvallisuutta siellä rannalla. Väkivaltatilanteita oli vaarassa tulla entistä enemmän ja päädyimme tyhjentämään rannan.

Koffin puistossa puukotus ja Tervasaaressa ilotulitteita

Lehtisen mukaan tilanne oli samankaltainen myös Koffin puistossa.

– Siellä oli arviolta yli 500 juhlijaa vielä puolen yön maissa. Tyhjennyspäätökseen vaikutti vakavammaksi muuttunut väkivalta. Se ei ollut enää suukopua ja käsikärhämää, vaan siellä sattui myös puukotus, jonka jälkeen Koffin puisto tyhjennettiin kokonaan.

– Myös Tervasaaressa juhlinta kävi hyvin levottomaksi. Siellä alettiin räjäyttää ilotulitteita.

Juhlinta sai poliisin mukaan turvallisemman päätöksen, kun väki ei enää ollut pakkautuneena tiiviisin rykelmiin.

Lue myös:

    Uusimmat