Näin helposti auton katalysaattori lähtee varkaiden matkaan keskellä kirkasta päivää

1:26
Autovarkaat voivat siepata autonavaimen signaalin vaikka rakennuksen sisältä. Kaapattua signaalia voidaan hyödyntää kuin fyysistä avainta.

Jutun lopusta löytyvällä videolla nähdään, kuinka auton katalysaattori voi päätyä pitkäkyntisten matkaan vain muutamissa kymmenissä sekunneissa.

Autojen katalysaattorivarkaudet eivät ole mikään uusi ilmiö, mutta tyypillisesti varkaudet tapahtuvat yön hiljaisina tunteina ja poissa sivullisten silmien alta.

Jutun perästä löytyvä video on kuvattu Itä-Lontoossa aiemmin huhtikuussa. Keskellä kirkasta päivää iskeneet varkaat jäivät tietämättään silminnäkijän videolle.

Sinisellä Ford Focuksella paikalle saapuneet kriminaalit nostivat kadulle pysäköidyn Toyota Priuksen tunkilla ilmaan. Yksi miehistä irrotti katalysaattorin puukkosahalla toisen pitäessä vahtia ja kolmannen ollessa ratin takana valmiina kaahaamaan karkuun.

Lontoon poliisin mukaan katalysaattorivarkaudet ovat lisääntymään päin. Pelkästään viime vuonna sille raportoitiin yli 900 vastaavaa tapausta.

Varkaat vievät katalysaattoreita niissä olevien jalometallien vuoksi. Saaliin arvo ei tosin ole parhaimmillaankaan kuin joitain kymppejä. Sen sijaan auton omistajalle katalysaattorin katoaminen tarkoittaa helposti useiden satasien menoa.

Katso video alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja