Näin Helmi Loukasmäki, 21, tutustui aikoinaan Dannyyn – kaksikon ikäero hämmentää ulkopuolisia: "Emme tietenkään olisi yhdessä, jos…"

Erikoishaastattelu: Helmi Loukasmäki, 21, puhuu lämpimistä väleistä Dannyyn, 80, – näin hän vastaa kysymykseen seurustelusta 5:35
Erikoishaastattelu: Helmi Loukasmäki, 21, puhuu lämpimistä väleistä Dannyyn – näin hän vastaa kysymykseen seurustelusta

Helmi Loukasmäki muistelee MTV Uutisten haastattelussa ensikohtaamista laulajalegenda Dannyn kanssa.

Vuonna 2018 ilmajokelainen Helmi Loukasmäki matkusti Seinäjoelle katsomaan laulajalegenda Dannyn keikkaa. Kyseisen keikan jälkeen Loukasmäki pääsi juttelemaan Dannyn kanssa ja sai lopulta kutsun musiikkineuvoksen takahuoneeseen. Kaksikko keskusteli musiikista, sillä Loukasmäkeä on lapsuudesta asti kiehtonut vanhempi iskelmämusiikki. Kohtaaminen lopulta mullisti hänen elämänsä.

– Danny antoi käyntikorttinsa ja pyysi olemaan yhteydessä, jos minua kiinnostaa lukion jälkeen musiikkijutut tai haluan kuulla hänen ajatuksiaan. Se oli tärkeä hetki minulle, kun pääsin tutustumaan siihen ihmiseen ja näin, kuinka ihana hän oli, Loukasmäki kertoo MTV Uutisten haastattelussa.

Töissä Dannyn luona

Meni pari vuotta eteenpäin, ja keväällä 2020 19-vuotiaalla Loukasmäellä oli tulevaisuuden suunnitelmat avoinna lukion jälkeen. Hän päätti ottaa yhteyttä Dannyyn.

– Hän kertoi tarvitsevansa Raumalla apua ja menin sinne auttamaan. Olin tavallaan töissä sen kesän ja mietimme paljon musiikkijuttuja. Järjestelin D-tuotannon asioita sekä autoin yleisaskareissa. Korona oli alkanut muutama kuukautta aikaisemmin, niin kävin kaupassa, ettei Dannyn tarvinnut.

Tarkkaavaisilta raumalaisilta ei jäänyt huomaamatta nuori kaunis nainen Dannyn seurassa ja pian heistä saatiin lukea otsikoita medioiden sivuilta. Loukasmäki myöntää, että hän sai hetkessä tottua pitkiin katseisiin ja salaa otettuihin valokuviin.

– Olin toista kertaa menossa bussilla Raumalle ja joku sai meistä kuvan, kun olin nousemassa Dannyn Mersun kyytiin matkalaukkujen kanssa. Siitä se show lähti. Julkisuus tuli melkein heti, emmekä suunnitelleet sitä. Olin niin nuori, niin olihan se aluksi aika karu maailma, mutta nykyään olen tottunut siihen.

Kesän aikana Loukasmäki huomasi viihtyvänsä erityisen hyvin Dannyn seurassa. Lopulta hän vietti yhä enemmän aikaa musiikkineuvoksen kesäasunnolla Raumalla ja lopulta syksyn tullen Kirkkonummen kodissa. 

– Muutto tuli aika yllättäen ja luonnostaan. Aloitin niin, että olin muutaman päivän viikosta Raumalla töissä ja hetken kotona Ilmajoella. Kun kesä oli ohi, päätimme jatkaa yhteisasumista, kun meillä oli niin kivaa. Molemmista on apua toisilleen ja viihdymme yhdessä. Pian muutin kirjani pääkaupunkiseudulle.

Danny on tavannut Loukasmäen vanhemmat

Danny juhlii 80-vuotissyntymäpäiväänsä tänä syksynä, kun taas Loukasmäki täytti alkuvuodesta 21 vuotta. Heidän ikäeronsa on herättänyt paljon kysymysmerkkejä ulkopuolisissa ihmisissä.

– Ihmiset, jotka eivät tunne minua tai Dannyä, ajattelevat, että voi kauheaa. Kun Dannyn tapaa, häntä ei ikinä uskoisi 80-vuotiaaksi. Ei meidän arjessamme ikäeroa huomaa, vaan enemmän täydennämme toisiamme. Emme me tietenkään olisi yhdessä, jos meillä ei olisi kivaa ja helppoa keskenään.

Loukasmäki on esitellyt Dannyn vanhemmilleen, jotka ottivat tämän avosylin vastaan.

– He ovat tienneet koko ajan, missä mennään ja mistä on kyse. Olen halunnut pitää heidät ajan tasalla, ettei heidän tarvitse lehdestä lukea asioita. He ovat suhtautuneet Dannyyn hyvin ja ovat tavanneet hänet monta kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat