Mainos

Näin Haavistoa hiillostettiin Caruna-kaupoista – Natosta ei saisi järjestää kansanäänestystä

2:25

Eilen MTV Uutisten vaalitentissä vierailivat vihreiden Pekka Haavisto joutui tiukan paikan eteen esimerkiksi Caruna-kaupoista puhuttaessa.

Nato-jäsenyydestä ei Haaviston mukaanpitäisi järjestää kansanäänestystä, koska se mahdollistaisi ulkovaltojen vaikuttamisen. 

– Puolustuspolitiikka on sellainen asia, josta on minun mielestäni vaikea järjestää kansanäänestystä. Kansanäänestysten pitäisi olla sellaisia, että kaikki tieto olisi kaikkien saatavilla, Haavisto sanoi.

5:31

Vuonna 2013 Haavisto oli valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri, kun Fortumin sähköverkot myytiin kansainvälisille pääomasijoittajille.

– Ikään kuin elementit kaupalle näyttivät hyviltä. Sen jälkeen tietysti Caruna on tehnyt kaksi virhettä. Hinnoitteluvirhe ja sitten se, että yhtiö on tehnyt verosuunnittelua, joka ei ole suosinut suomea.

Haavistolta kysyttiin tentissä useaan otteeseen, oliko Fortum-kauppa virhe? Haaviston mukaan nykytiedon valossa ostaja olisi voinut olla joku kotimainen taho.

Haavistolta kysyttiin myös, olisiko nämä vaalit kannattanut jättää väliin ja tulla uudelleen tuoreena ehdokkaana mukaan kuuden vuoden kuluttua?

– En usko, että elämää ja politiikkaa voi suunnitella eteenpäin niin pitkällä aikavälillä. Näistä vaaleista tein päätöksen viime keväänä. Vihreät pyysi ehdokkaaksi, ja oli myös kansalaisaktiiveja, jotka pyysivät ehdokkaaksi. Silloin päätin, että olen näissä vaaleissa mukana, Haavisto sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.