Mainos

Näin Facebookin uusi ominaisuus muuttaa sovelluksen käyttämistä – 'toinen uutisvirta' tulee pian kaikille

Facebookiin tulee uusi ominaisuus: Pitkään testattu Explore-feed eli Tutki-syöte, kertoo Techcrunch-sivusto.

Niin sanotun toisen uutisvirran, Tutki-syötteen, on tarkoitus helpottaa käyttäjiä tutustumaan uuteen sisältöön yhteisöpalvelussa.

Tutki-uutisvirta kokoaa Facebook-sivujen ja käyttäjien julkaisuja, joita käyttäjä ei seuraa, mutta jotka voisivat sopia hänen kiinnostuksen kohteisiinsa. Julkaisut voivat olla tavallisen etusivun uutisvirran tavoin artikkeleita, kuvia, videoita ja tekstejä.

Virallisesti uusi ominaisuus on nyt julkaistu, ja se on tulossa pikkuhiljaa kaikille Facebookin käyttäjille. Tutki-ikkuna löytyy mobiilisovelluksen navigaatiopalkista, avaruusaluksen kuvan kohdalta. Pöytäkoneessa se on vasemmassa sivupalkissa, samassa paikassa kuin ryhmät, tapahtumat, sivut sekä monet muut ominaisuudet.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Samankaltainen ominaisuus on jo pidemmän aikaa ollut Facebookin omistamassa Instagram-sovelluksessa. Erillisellä välilehdellä ehdotetaan uusia tilejä, joista Instagram-käyttäjä voisi olla kiinnostunut.

Ominaisuudella Facebook pyrkii lisäämään käyttäjien viettämää aikaa sivustolla. Samalla Tutki-syöte on ainakin jonkinlainen vastaus Facebookin saamaan kritiikkiin, jonka mukaan nykyinen uutisvirta muodostaa niin kutsutun filter bubblen eli informaatiokuplan. Tutki-uutisvirta ei kuitenkaan valitse julkaisuja satunnaisesti, vaan käyttäjän kiinnostuksen kohteita mukaillen.

Ainakaan vielä tässä vaiheessa Tutki-syötteessä ei ole esiintynyt mainoksia.

Omaan Tutki-syötteeseen voi tutustua jo osoitteessa facebook.com/explore/.

Lähteet: Mashable, Techcrunch, Twitter

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.