Näin F1-tallit varautuvat hirmumyrskyyn: motorhomet vaijereilla kiinni, tavarat ylös tulvan tieltä ja lautapelejä työntekijöille

Japanin GP:n aika-ajot siirrettiin sunnuntaille hirmumyrskyn vuoksi – näin viikonloppu etenee 2:39
Mervi Kallio raportoi Suzukan varikolta viimeisimmät päivitykset taifuuni Hagibisin tulosta.

Japaniin ensi yönä iskevä supertaifuuni Hagibis pakottaa aika-ajojen peruunnuttua F1-tiimiväen pysyttelemään poissa Suzukan rata-alueelta. Tallit valmistautuvat huolella hirmumyrskyn aiheuttamiin tuhoihin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Japanin GP suorana 11.-13.10.
La: ajotapahtumat peruttu taifuunin takia
Su: aika-ajot klo 3.55, Japanin GP klo 8.05, ennakkotunnelmat klo 7.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Hurjaa vauhtia liikkuvan Hagibisin odotetaan saapuvan Japanin eteläosiin lauantain vastaisena yönä, mutta pahimmillaan se on vasta paikallista aikaa iltapäivällä, jolloin aika-ajot oli alun perin määrä järjestää.

Kansainvälinen autoliitto FIA sekä F1-kisajärjestäjät päättivät kuitenkin hyvissä ajoin, että lauantain ajot perutaan kokonaan ja aika-ajot siirretään sunnuntaiaamuun.

Paalupaikasta ajetaan Suomen aikaa jo aamuneljältä sunnuntaiyönä – jos taifuunin aiheuttamat rankkasateet ovat jo väistyneet – ja itse on tarkoitus startata suunnitellusti kello 8.10 Suomen aikaa.

F1-tallit ovat jo aloittaneet perjantain harjoitusten jälkeen kalustonsa purkamisen. Suzukan paddockille porattiin jo torstaina metallisia kiinnityslenkkejä, joiden avulla tiimien edustusrekat saadaan kiinnitettyä tukevammin paikoilleen.

Varikkomuureilta karsitaan kaikki teknologia ja niiden työpisteet peitetään pressuin ja turvaverkoin. Mercedes-tallin kertoman mukaan varikkopilttuiden nosto-ovien sulkeminen ei riitä, vaan tiimi nostaa lattioilta kaiken mahdollisen turvaan mahdollisen tulvimisen varalta.

Paddockin edustustilojen huonekalut korjataan talteen. Samalla elintarvikehuollossa varaudutaan sähkökatkoihin ja myös virtapiikkien pelossa laitteet jätetään kytkemättä pistorasioihin.

Tiimijäsenet sulkeutuivat hotelleihin, sillä radalle saapuminen on lauantaina kiellettyä.

– Ostamme lautapelejä, jotta saamme työllistettyä viestintätiimimme huomenna, Mercedes vitsailee tiedotteessaan.

Lue myös:

    Uusimmat