Näin Cameron Diaz aloitti uransa – yksi elokuva nosti maailmanmaineeseen

Parrasvaloista kadonnut Cameron Diaz nousi supertähdeksi 90-luvun hittielokuvasta.

Cameron Diaz syntyi 30. elokuuta vuonna 1972 San Diegossa Kaliforniassa. Hänen isänsä oli puoliksi kuubalainen ja äiti Yhdysvaltalainen. Diaz varttui nuoruutensa Long Beachilla ja kävi muun muassa Long Beach Polytechnic High Schoolia.

16-vuotiaana Diaz solmi sopimuksen Elite-mallitoimiston kanssa ja pian hän työllistyi muun muassa Coca-Colan, Calvin Kleinin ja Leviksen mainoskasvona.

Diaz kuitenkin haaveili näyttelemisestä ja hän päätyi esiintymään b-luokan eroottisissa elokuvissa, joiden maineesta yritti toivottomasti taistella eroon lyötyään läpi Hollywoodissa. 

19-vuotiaana Diaz kutsuttiin mallitoimistonsa kautta koekuvauksiin ja hän sai kahdeksansien koekuvausten jälkeen pääroolin vuoden -94 The Mask -hittielokuvasta. Vastanäyttelijänä Diazilla oli koomikko Jim Carrey

Naisrooliin oli alun perin suunniteltu edesmennyttä Playboy-tähti Anna Nicole Smithiä, mutta elokuvan ohjaaja kertoi myöhemmin Variety-lehdelle, että Smithillä ollut kaikkia oikeita ominaisuuksia rooliin.

Diazia kuvailtiin tuolloin täydelliseksi seksipommiksi ihanalla hymyllä, sekä luonnollisella komedian tajulla.

Rooli The Maskissa nosti Diazin Hollywoodin kärkikastiin ja nopeasti hän eteni lukuisiin suuriin elokuvatuotantoihin. Diaz näytteli vuonna 1997 yhdessä Julia Robertsin kanssa komediassa Kuka sanoo tahdon ja pian sen jälkeen superhitiksi nousseessa Sekaisin Marista -elokuvassa yhdessä Ben Stillerin kanssa.

Diaz on ollut vuosien varrella ehdolla Golden Globe -palkinnon saajaksi useita kertoja

Yksinä tunnetuimmista roolitöistä Diaz muistetaan Charlien Enkelit -elokuvista yhdessä Drew Barrymoren ja Lucy Liun kanssa. 

Vuoden 2014 Annie musikaalielokuvan jälkeen Diaz ilmoitti vetäytyvänsä Hollywoodin parrasvaloista. Hän sanoi leikkisästi vuonna 2018 olevansa eläkkeellä.

Melkein kymmenen vuotta eläköitymisensä jälkeen Diaz ilmoitti tekevänsä paluun valkokankaille elokuvassa Back In Action, jossa hänen vastanäyttelijänään nähdään Jamie Foxx. Elokuvan on uumoiltu ilmestyvän marraskuussa 2024.

Vuonna 2015 Diaz meni naimisiin rokkari Benji Maddenin kanssa ja pariskunta sai ensimmäisen yhteisen lapsensa vuonna 2019.

Lue myös:

    Uusimmat