Leijonien MM-joukkueesta paljastui yllättävä jymypaukku – "Erikoinen veto, hämmentää todella paljon"

Leijonat julkaisi tämän kevään MM-joukkueensa sunnuntai-iltana. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen yllättyi erityisesti yhdestä, sangen erikoisesta käänteestä.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Suomi nimesi kolme maalivahtia ja 22 kenttäpelaajaa perjantaina alkaviin kisoihin. Loppumetreillä sivuun jäi muun muassa NHL-hyökkääjä Patrik Laine, joka ei ole Leijonien GM:n Jere Lehtisen mukaan ”täydessä kunnossa”.

Hänen lisäkseen sivuun jäivät Juuso Riikola, Valtteri Kemiläinen, Petteri Lindbohm, Markus Granlund, Mikael Ruohomaa ja Toni Rajala.

Granlundin poisjäänti tiesi sitä, että Leijonat ei kasaa niin sanottua ”Ufa-ketjua” kisoihin. Granlund pelasi vielä sunnuntain Ruotsi-ottelussa samassa ketjussa Sakari Mannisen ja Teemu Hartikaisen kanssa. Mikään ei povannut sitä, että Granlund jäisi rannalle.

– Laineen kohdalla kyse on selkeästi ulkojääkiekkoilullisista syistä. Eniten yllätti Markus Granlundin tilanne. Se on kuitenkin selvää, että tuo niin sanottu Ufan kolmikko olisi ollut kova trio MM-kisatasolle. Ei sitä tee paremmaksi joku Kaapo Kakko. Isoveli Mikael Granlund osasi paikata vielä viime keväänä pikkuveljeään, mutta muiden on vaikea hypätä tuohon mukaan. Esimerkiksi Kasperi Kapanen oli ihan pihalla, kun hän viiletti Mannisen ja Hartikaisen rinnalla. Erikoinen veto, kaikkinensa, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen ihmettelee.

– Granlund, fiksulla sijoittumisellaan, on kuitenkin näkymätön voimatekijä tuossa yhdistelmässä. En tiedä, että kenelle nyt raivattiin tilaa. Hämmentää todella paljon, että miksi he päätyivät tuollaiseen ratkaisuun, Sihvonen jatkaa ihmettelyä.

Leijonien tarkat kaavailut ja linjaukset jäävätkin nyt arvoituksen tasolle.

– Nyt joudutaan odottelemaan sitä, että minkälaisia ketjuja valmennusjohto lähtee rakentelemaan, jotta tiedetään, että minkälainen logiikka kaiken takana oli, Sihvonen sanoo.

Uskotko, että Leijonat odottelee vielä lisävahvistuksia eli potentiaalisia NHL-tulijoita?

– Vähän sellainen kutina jää, että joukkue on tässä. Toki, tämä on jo muutenkin erikoisryhmä viiden NHL-vahvistuksen myötä. Ehkä sinne kannattaisi jättää vielä yksi tai kaksi paikkaa auki. Toki Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on naulannut ennenkin joukkueen kiinni jo varhaisessa vaiheessa, Sihvonen pyörittelee.

Lue myös:

    Uusimmat