Mainos

Näin A-killan pomo vastasi tukityöllistämisväitteisiin

MTV Uutiset kertoi eilen, kuinka pitkäaikaistyötön voidaan palkata poispotkitun tilalle. Tänään A-killan pomo halusi vastata väitteisiin.

Eilen MTV Uutiset haastatteli naista, joka kertoi saaneensa töistään potkut niin, että jo irtisanomistilaisuudessa puhuttiin avoimesti hänen tilalleen tulevasta pitkäaikaistyöttömästä. Toimihenkilöliitto Erton edunvalvontajohtaja Matti Orkovaara vahvisti MTV Uutisille irtisanotun kertomuksen. 

Työpaikan johtajan mukaan naisen kertomus ei kuitenkaan ollut totta.

– En ymmärrä, miksi irtisanottu on kertonut valheellista tietoa. Helsingin A-kilta ei ole tukityöllistämässä irtisanotun työntekijän tilalle ketään. Me emme toimi näin. Päinvastoin joudumme lomauttamaan lisää, kertoo Helsingin A-killan toiminnanjohtaja Leni Palenius.

– Yksikään sana, mitä olen sanonut, ei ole valetta. Ikävä kyllä. Erton edunvalvontajohtaja Orkovaara voi taata puhumani asiat. Hän on ollut mukana keskusteluissa ja itse irtisanomistilaisuudessa, vastaa irtisanottu päihdetyöntekijä Maarit Smolander.

A-killan johto kiisti eilisessä jutussa irtisanotun väitteet ja kertoi, että Helsingin kaupungin toteuttamien muutosten takia järjestö on pakotettu irtisanomaan. Palenius ei halunnut avata asiaa enempää MTV Uutisille puhelimitse tai kasvokkain ennen jutun julkaisemista.

Palenius sanoo suhtautuvansa itse penseästi lakimuutokseen. 

– En hyväksy ajatusta, että vakituisen henkilökunnan tai palkkalistoilla olevan henkilöstön sijaan palkataan tukityöllistettyjä. [Artikkelin] asia oli erittäin hyvä ja ajankohtainen, mutta henkilökohtaisesti en ollut edes tietoinen tällaisesta lakimuutoksesta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.