Mainos

Teollisuusliitto syyttää Delta Autoa työntekijöiden uhkailusta – harkitsee painostustoimia

Teollisuusliitto tuomitsee jyrkästi Delta Auton toiminnan ja harkitsee painostustoimia yhtiötä vastaan, liitto tiedottaa.

Yhtiö päätti toukokuussa loppuneiden yt-neuvottelujensa tuloksena muuttaa mekaanikkojen toimenkuvaa niin, että näistä tulee palvelumestareita, jotka tekevät tulevaisuudessa myös asiakaspalvelutyötä.

Lähes kaikki mekaanikot irtisanottiin ja heille tarjotaan uutta työtä, jossa palkka on pienempi. Samassa irtisanottiin 20 huoltomyyjää.

Teollisuusliitto tulkitsee tämän palkanalennukseksi ja työntekijöiden uhkailuksi. Liitto vaatii myös, että Delta Auton on palautettava välittömästi irtisanottujen työntekijöiden työsuhteet.

– Työnantaja yrittää yksipuolisesti muuttaa työehtoja eli muun muassa pienentää peruspalkkaa. Tämä ei meille tietenkään käy, Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen sanoo tiedotteessa.

Yhtiö kiistää uhkailun

Delta Auton toimitusjohtaja Pekka Ryynälä kiistää liiton väitteet ja kertoo, että yhtiö on toiminut yt-lain ja työehtosopimusten mukaisesti.

Peruspalkka on hänen mukaansa alempi, koska työtehtävä on muuttunut merkittävästi. Vanhoja sopimuksia ei hänen mukaansa ole voinut jatkaa, koska työtehtävät ovat muuttuneet.

– Rajua on retoriikka. Kiistän uhkailun jyrkästi. Tässä ei ole kyse siitä, että jos et ota uutta tehtävää niin sinut irtisanotaan, Ryynälä sanoo.

Hän näkee asian niin, että kaikki mekaanikot on joka tapauksessa irtisanottu, koska vanhat tehtävät lakkaavat. Tämän jälkeen palvelumestarin tehtävää on tarjottu vanhoille työntekijöille.

– Useat mekaanikot ovat mukaan olleet kiinnostuneita uudesta tehtävästä, ja siihen on ollut kiinnostusta myös talon ulkopuolelta.

Teollisuusliitto on nostanut Delta Autoa vastaan työrauhakanteen painostamisesta ja uhkailusta. Kanne on nostettu myös Autoalan Keskusliittoa vastaan, koska se ei ole puuttunut jäsenyrityksensä menettelyyn.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.