Näillä konsteilla saat henkisen yliotteen liikakiloistasi

Laihduttaminen on raskasta ja repsahduksia sattuu kaikille joskus. Kun sorrut nälkäisenä kaupassa tuoreeseen korvapuustiin, et ole oikeasti nälkäsi – vaan aivojesi – vietävänä.

Omalla toiminnallasi voit vaikuttaa siihen, kuinka vaikeasti vastustettavia mielitekosi ovat. Tahdonvoimaa tarvitaan, koska painonpudotuksessa järkevät ruokailutottumukset ovat tärkeitä, jos haluaa saada aikaiseksi näkyviä tuloksia.

 1. Lakkaa ajattelemasta, että laihdutat

Mitä enemmän ajattelet mitä et saa syödä, sen varmemmin sitä alkaa tekemään mieli. Jos olet koko päivän vältellyt kahvihuoneessa houkuttelevaa herkkua, sen varmemmin työpäivän jälkeen kaupassa sorrut ostamaan jotain hyvää.

Jos aikataulusi sallivat, pyri käymään ruokakaupassa aamupäivällä, jolloin et ole vielä altistunut houkutuksille. Sovi itsesi kanssa kuitenkin jokin sallittu ja ennen kaikkea terveellinen herkku, jonka voit ostaa naposteluhimon yllättäessä.

2. Pidä kirjaa aktiivisuudestasi

Harvardin yliopistossa tehdyssä kokeessa osalle erään hotellin työntekijöistä kerrottiin, että pelkästään heidän työssään saatu hyötyliikunta riittää siihen, että heidän elämäntapaansa voi kutsua aktiiviseksi. Toiselle osalle hotellin työntekijöistä tätä ei kerrottu.

Se ryhmä, jolle oli kerrottu heidän olevan aktiivisia, laihtuivat joitain kiloja ja heidän verenpaineensa ja -sokerinsa laskivat hieman.

Toisessa ryhmässä ei havaittu vastaavia tuloksia, ja osa ryhmään kuuluneista jopa lihoi pari kiloa.

Kun pidät itseäsi aktiivisena, saatat huomaamattasi muuttua hieman aiempaa aktiivisemmaksi. Jotta saat aivosi luulemaan, että olet aktiivisempi kuin todella olet, pidä kirjaa kaikesta liikkumisestasi muutaman päivän ajan.

Kirjoita ylös kaikki alkaen siitä, kun kävelet vessaan, aina siihen asti, jos valitset bussikyydin sijaan polkupyörän.

3. Hävitä vaakasi

Voi olla, että tarkan vaakalukeman tietäminen ei aina ole sinulle parhaaksi. Päähän iskostuneeseen kilotavoitteeseen pääseminen voi johdatella koko laihdutusprojektia. Vaakalukema ja peili saattavat kuitenkin kertoa aivan eri asioita, ja numeroihin tuijottaminen voi masentaa.

Jokapäiväinen vaa’alla käynti ei myöskään anna todellista kokonaiskuvaa tilanteesta, sillä paino heittelee päivän aikana paljon. Parin viikon välein punnittu aamupaino on paljon luotettavampi mittari, mutta parhaiten tiedät todelliset muutokset koossasi.  Vertaa siis, miltä vanhat vaatteet näyttivät päälläsi ennen ja nyt.

4. Hajuaistisi huijaa

Pelkkä ruoan haistaminen voi saada sinut himoitsemaan esimerkiksi popcorneja. Kun mielesi alkaa tehdä vastustamattoman tuoksuista mustikkapiirakkaa, mieti, oliko sinulla nälkä ennen kuin haistoit sen kävellessäsi leipomon ohi. Jos ei, niin nälkä ei ole todellinen.

5. Älä pyri täydellisyyteen

Laihdutuskatastrofin kolme ainesta ovat perfektionismi, stressi ja se, ettet saavuta tavoitteitasi. Sen sijaan, että keskittyisit siihen, mikä on pielessä, yritä miettiä, missä olet onnistunut.

Lähde: Lifescript

Lue myös:

    Uusimmat