Näillä keinoilla huono päivä saa piristysruiskeen

Jonain päivinä sängyn kutsua on vaikea vastustaa, kun ulkona on pimeää ja kylmää. Silloin päiväänsä kaipaa lisäpotkua, joka siivittää läpi tuulen ja tuiskun.

Kokeile näitä RealSimplen suosittamia keinoja, kun energiavarastot tuntuvat olevan vähissä.

Lisää väriä harmauteen

Jos olosi on nuutunut, ei ehkä ole viisasta turvautua harmaaseen villapaitaan. Etsi vaatekaapistasi kirkkain omistamasi vaate ja vedä se niskaasi. Pirteä väri saa sinut näyttämään automaattisesti pirteämmältä ja ennemmin tai myöhemmin väri saa sinut myös hyvälle tuulelle.

Suihkuta kylmällä vedellä

Kylmä vesi saa kehossasi aikaan adrenaliiniryöpyn. Se myös herättää tehokkaammin kuin lämmin vesi.

Naura

Katso jokin huvittava video tai koita tekonaurua. Nauru rentouttaa ja reippaalla naurukohtauksella on samat myönteiset vaikutukset mielialaan kuin liikunnalla.

Tuoksuttele jasmiinia

Jasmiini auttaa aamuherätyksissä, sillä se piristää ja parantaa huomiokykyä. Kanna siis laukussasi mukana tuoksua ja siemaile jasmiiniteetä, kun kaipaat energiaa.

Nauti sitruksia

Ihmiset kokevat sitrusten tuoksun energisoivaksi. Kokeile siis lisätä pari siivua lempihedelmääsi lasilliseen vettä tai nauti appelsiini sellaisenaan. Lisää sitruksen tuoksu osaksi aamusuihkuasi. Monilla sarjoilla on myynnissä sitruksen tuoksuisia suihkugeelejä.

Revi hiuksia

Älä sentään revi hiuksia irti päänahasta, mutta venytä niitä hellästi. Tämä saa päänahan verenkierron vilkastumaan, mikä voi parantaa oloa, sillä kannamme päänahassamme erilaisia jännitystiloja useammin kuin voisi kuvitella.

Hengitä syvään

Luulet varmasti osaavasi hengittää oikein, mutta tapahtuuko vatsassasi mitään, kun katsot alas? Liian usein hengitämme pinnallisesti, mikä huonontaa hapenottoa. Kiinnitä hengitykseen huomiota vähintään pari kertaa päivässä ja nautiskele syvän hengityksen tuomasta happiannoksesta.

Lähde: RealSimple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat