Naaraskarhu Nätti karkasi Kuusamon suurpetokeskuksesta – tarhanhoitaja STT:lle: "Tarhan työntekijä jätti portin neljä salpaa auki"

Poliisi tutkii Kuusamon Suurpetokeskusta – tämä tutkinnasta tiedetään 1:18
Poliisi tutkii Kuusamon Suurpetokeskusta – tämä tutkinnasta tiedetään

Kuusamon suurpetokeskuksesta karkasi naaraskarhu perjantaina iltapäivällä, kertoo Oulun poliisi.

Henkilökunta on yrittänyt tavoittaa karhua illan ajan, ja tänään puolen päivän jälkeen poliisi liittyi etsintöihin mukaan rajavartiolaitoksen kanssa. 

Suurpetokeskus ilmoitti asiasta poliisille vasta lauantaina.

Poliisi kertoi STT:lle, ettei karannut karhu ole sen vaarallisempi kuin muutkaan lajikumppaninsa.

–  Toki kun on luontoon tottumaton eläin, niin voi käyttäytyä eri tavoin kuin lajikumppaninsa, mutta mitään sellaista tietoa etukäteen ei ole, että olisi sen vaarallisempi tai vaarattomampi, kertoo STT:lle Oulun poliisilaitoksen johtokeskuspäivystäjä, vanhempi konstaapeli Tommi Tikka.

Suurpetokeskuksen tarhanhoitaja Pasi Jäntti vastasi STT:lle tekstiviestillä sanoen porttien jääneen auki.

–  Tarhan henkilö jätti portit auki, kirjoittaa Jäntti tekstiviestissä.

Jäntti täydensi myöhemmin STT:lle, että tarhan työntekijä jätti karhujen tarhan ruokailutilassa portin kaikki neljä salpaa auki, minkä vuoksi karhu pääsi karkuun.

–  Työntekijäkin on kokenut henkilö, hänellä sitten tällainen käsittämätön virhe pääsi tapahtumaan. Näistä porteista päivittäin keskustellaan ja niistä huolehditaan hyvinkin tarkasti, sanoo Jäntti.

Karkuun päässyt karhu on Jäntin mukaan yli 20-vuotias Nätti-niminen karhu. Karhu on syntynyt suurpetokeskuksessa.

Poliisilla on etsinnöissä yksi partio, ja sen käsityksen mukaan karhu on yhä lähialueella. Poliisin tiedossa ei myöskään ole se, kuinka iso karhu on.

– Uroshan on selvästi kookkaampi, poliisi muistuttaa.

Mahdollisista alueella tehdyistä karhun havainnoista pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen numeroon 112. Karhua ei pidä lähestyä yksin, poliisi varoittaa MTV Uutisille.

MTV Uutiset on tänä vuonna uutisoinut lukuisista Kuusamon suurpetokeskuksen ongelmista:

Sisäsiittoisuutta, vaarallisia aitoja ja eläinsuojeluimoituksia – Näistä syistä Kuusamon Suurpetokeskusta uhkaa sulkeminen 11:24
Sisäsiittoisuutta, vaarallisia aitoja ja eläinsuojeluimoituksia – Näistä syistä Kuusamon Suurpetokeskusta uhkaa sulkeminen


Lue myös:

    Uusimmat